El tèxtil sanitari i afins fa que la indústria d’Ontinyent tanque 2020 amb un saldo positiu de generació d’ocupació

0
2085
Una de les empreses d'Ontinyent que estan fent mascaretes.

Jorge Rodríguez destaca que “no ens vam equivocar quan vam apostar per aquest sector i vam impulsar el Clúster Tèxtil Sanitari”

El sector tèxtil sanitari i afins ha fet que la indústria d’Ontinyent haja pogut tancar 2020 amb un descens de l’ocupació dins d’aquest sector. Primer van ser les mascaretes sanitàries, després els equips de protecció individual (epis) i la maquinària necessària per a produir-ne, i ara els productes d’abric com la mantaescola. La ràpida reconversió de l’activitat en els primers moments de la pandèmia ha permés sostenir l’ocupació al sector tèxtil.

En xifres concretes en 2020 s’ha produït un descens de la desocupació del 2,5% gràcies a l’impuls dels productes vinculats a la lluita contra la covid-19. En desembre de 2020 es van registrar 701 persones aturades enfront de les 719 de l’anterior any, un descens que en altres circumstàncies haguera estat considerat mínim, però que enmig del desastre pandèmic és acollit amb esperança tant per l’Ajuntament d’Ontinyent com per la patronal i els sindicats.

I és que aquesta davallada permet recuperar al sector industrial les xifres anteriors al confinament i l’esclat de la pandèmia a Espanya. Cal recordar i segons les dades fetes públiques pel Servei Valencià d’Ocupació i Formació «Labora» l’atur en aquest sector va arribar a situar-se a l’abril en 835 persones.

En aquest sentit, l’alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, destacava que «tot i que cal anar amb prudència, les xifres mostren que no ens vam equivocar quan vam decidir apostar per la nostra indústria i posar en marxa el Clúster Tèxtil Sanitari juntament amb ATEVAL», manifestava. De fet, durant els darrers mesos, la indústria local ha demostrat la seua capacitat de reconversió amb la producció de mascaretes i EPIs, però també amb la producció de productes innovadors com la «MantaEscola», i que ha despertat l’interès de poblacions veïnes o de la Comunitat Valenciana sinó també de províncies com Huelva, Córdoba, A Corunya, Albacete, així com de països de la Unió Europea com és França.

Rodríguez explicava que «per continuar amb aquesta línia descendent» al pressupost de 2021 s’han consignat altres 150.000 euros (130.000 euros del conveni de col·laboració i 20.000 euros en ajudes directes) que permetran continuar impulsant el Clúster Tèxtil Sanitari. L’aposta per la indústria en paraules de l’alcalde «ens ha demostrat que manté i genera llocs de treball, fins i tot durant la pandèmia tal com ho demostren les dades d’ocupació», i incidia que «igual que les poblacions costaneres inverteixen en els seus passejos, nosaltres tenim la responsabilitat d’invertir en la nostra indústria perquè és invertir en l’economia de la nostra ciutat», remarcava l’alcalde.

«Preocupació» per les xifres globals de desocupació Així i tot, l’alcalde d’Ontinyent ha exposat la seua «preocupació» per l’increment en termes globals de l’atur a la ciutat des de l’inici de la pandèmia, després d’uns anys on la desocupació havia anat a la baixa, i ha insistit en el fet que el Govern d’Ontinyent no va a quedar-se de braços plegats perquè encara n’hi ha 3.000 veïns i veïnes d’Ontinyent que no troben feina. Jorge Rodríguez, en aquest sentit, creu que els 337 llocs de treball creats a la ciutat entre agost i desembre és el que «ens encoratja a continuar insistint amb les polítiques actives d’ocupació que estem impulsant des de l’Ajuntament, en col·laboració amb el Consell Econòmic i Social d’Ontinyent».

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí