El Teatre Romà de Sagunt acull el primer acte presencial de la Mostra Internacional de Cinema Educatiu complint amb les mesures sanitàries

0
1840
Imatge de l'acte celebrat a Sagunt

Aquest diumenge el monument emblemàtic de la ciutat es va convertir en la seu de l’acte d’homenatge a tot el treball realitzat durant el confinament, amb nombrosa assistència ciutadana i d’autoritats

El Teatre Romà de Sagunt va acollir aquest diumenge 5 de juliol el primer acte presencial de la Mostra Internacional de Cinema Educatiu (MICE), complint amb totes les mesures de seguretat establides per les autoritats sanitàries. Les graderies d’este emblemàtic monument de la ciutat van reunir nombroses autoritats autonòmiques, municipals, així com associacions i ciutadania en general.

L’organització de la MICE València-MICE Cuba i l’Ajuntament de Sagunt, a través del departament d’Educació, l’Ambaixada de Cuba a Espanya i el suport d’altres institucions (Conselleria de Cultura, Associació d’Amistat Valenciano-Cubana José Martí, Stepv, Diputació de València, ICAIC i ESAT), van organitzar este acte per a homenatjar tot el treball fet des de casa durant l’etapa del confinament per la crisi sanitària.

L’acte va comptar amb la presència de l’alcalde de Sagunt, Darío Moreno; del regidor d’Educació, José Manuel Tarazona; del director de la MICE, Voro Huertas; del president de la MICE Internacional i codirector de la MICE Cuba, Josep Arbiol; del president de les Corts, Enric Morera; de la delegada del Govern, Gloria Calero, del vicepresident 3r de la Diputació de València, Carlos Fernández, entre altres autoritats, així com membres del CEFIRE i regidors de la Corporació municipal.

Abans de començar l’esdeveniment, en l’entrada al Teatre Romà es va oferir a les persones assistents, després de la seua identificació en el llistat, gel hidroalcohòlic, així com marxandatge per a les fotos en el photocall lliure de COVID, pel qual van passar moltes persones per a immortalitzar l’ocasió. Una vegada dins, la graderia tenia indicacions de com seure, per a respectar la distància de seguretat entre les persones.

TAMBIÉN TE PUEDE INTERESAR  Ontinyent suspén definitivament les festes de Moros i Cristians per unanimitat de totes les comparses pel coronavirus

El presentador, Xavi Villaplana, va conduir l’acte que va comptar amb l’actuació del guitarrista Rafael Serrallet, acompanyat per la veu de la seua filla Aitana Serrallet. A continuació, es va projectar l’estrena de El jugador de Petrer, sobre la rondalla d’Enric Valor, produïda per la ICAIC. Una vegada finalitzada la projecció, els jóvens alumnes del Conservatori de Música Joaquín Rodrigo de Sagunt, Joan Tarazona i Gabriel Familiar, a l’oboé i marimba respectivament, van interpretar diverses peces que van culminar amb una divertida interpretació del conegut tema, Guantanamera. Després de les actuacions musicals, va arribar el torn de la presentació de la pel·lícula Habanastation de Ian Padrón, autor que, després de la projecció, va contestar les preguntes en línia des de Cuba.

L’alcalde de Sagunt, Darío Moreno, va assegurar ser «un honor» acollir este acte i va destacar el projecte de Ciutat Educadora ja que «depén de tots i totes transformar la nostra societat i transmetre els valors essencials, perquè MICE no sols és cultura i art, sinó que ajuda a acostar-nos a persones i a canviar el model de societat». A més, Moreno va destacar la importància de la innovació educativa dins de l’acció de govern.

El regidor d’Educació, José Manuel Tarazona, ha assegurat que va ser «un fantàstic acte de retrobament per a valorar l’enorme treball que s’ha fet durant estos mesos, sobretot en educació audiovisual, tant ací com en l’àmbit internacional, en este cas posant l’accent en la MICE l’Havana i projectes audiovisuals de Cuba». Tarazona ha destacat que Sagunt és una Ciutat Educadora «també en l’àmbit de l’aprenentatge en contextos audiovisuals» i ha agraït l’esforç per la celebració d’este acte «tan complex i que després de la situació que hem viscut durant la pandèmia estiguera tan ben organitzat», a més a Voro Huertas i Josep Arbiol, directors de la MICE, «pel seu enorme esforç i confiança en Sagunt», a tot l’equip de persones de diferents associacions, entitats i voluntariat «per fer realitat este acte», així com a la Conselleria d’Educació i Cultura, al CEFIRE, a l’Ambaixada de Cuba i al departament d’Educació de l’Ajuntament de Sagunt, «per creure que en la situació de nova normalitat, l’educació i la cultura han de jugar un paper fonamental».

TAMBIÉN TE PUEDE INTERESAR  Mislata suspende sus Fiestas Patronales y Populares

El director de la MICE, Voro Huertas, va fer un repàs de les activitats que es van realitzar durant el confinament, així com l’abast en les xarxes i va assegurar que, enfront de la crisi econòmica i social que s’aveïna, «fan falta projectes com este, per a suportar, acompanyar i escoltar a tota la societat, especialment als més desfavorits».​

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here