El Síndic de Greuges veu “justificat” que Ontinyent no celebrara plens després de la DANA com exigia Compromís

0
2118
Imatge d'un ple d'Ontinyent.

La queixa del portaveu valencianista s’arxiva amb el retret del defensor del poble valencià

El Síndic de Greuges de la Comunitat Valenciana considera “justificat” que l’Ajuntament d’Ontinyent no celebrara plens ordinaris després de la DANA, en concret, en els mesos de setembre i novembre de 2019. Després de les explicacions oferides pel Govern municipal, el Síndic de Greuges, Ángel Luna, ha decretat el tancament de l’expedient i l’arxiu de totes les actuacions iniciades arran d’una queixa del portaveu de Compromís, Nicolau Calabuig.

Calabuig va presentar al desembre de 2019 una queixa davant el Síndic en la qual recriminava a l’alcalde no haver convocat els plens ordinaris previstos entre setembre i novembre de 2019, just després que la ciutat patira un episodi de pluges històric que va obligar a desallotjar al veïnat del barri de la Cantereria i va deixar quantiosos danys materials en el terme municipal. Malgrat la catàstrofe, el portaveu de Compromís va insistir a qualificar de “gravíssim” i “fins a un abús de poder” per part de l’alcalde, Jorge Rodríguez, que no convocara plens ordinaris en les setmanes després de la DANA.

No obstant això, en la seua resposta al Síndic, el Govern municipal va aclarir que malgrat els efectes devastadors de la DANA, l’Ajuntament d’Ontinyent només va deixar de celebrar plens ordinaris al setembre i novembre, i que a l’octubre -el mes següent a la DANA-, es van celebrar dos plens extraordinaris i un ple ordinari amb l’objectiu de recuperar l’activitat administrativa paralitzada al setembre per la necessitat d’atendre l’emergència. Igualment, al desembre es van convocar dos plens, un d’ells ordinari, malgrat coincidir amb el segon dia de Nadal, informen en el seu escrit des de l’Alcaldia d’Ontinyent. El total de plens entre setembre i desembre de 2019 va ascendir a cinc, dos d’ells ordinaris, segons les actes de les sessions a les quals Compromís té lliure accés.

TAMBIÉN TE PUEDE INTERESAR  Ontinyent organitza una jornada participativa per dissenyar el I Pla Estratègic de Joventut de la ciutat

Des de l’Ajuntament s’assenyala la circumstància que l’alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, és l’alcalde que major percentatge de plens ordinaris ha convocat en els últims 20 anys respecte als anys que porta en exercici. En xifres el 44% dels plens convocats per Jorge Rodríguez han sigut ordinaris, enfront del 35% de Lina Insa, el 29% de Rafael Portero i el 25% de Manuel Reguart.

Tant les explicacions com la documentació aportada pel Govern d’Ontinyent han convençut al Síndic de Greuges que l’alcalde Jorge Rodríguez no ha vulnerat cap norma, com defensava Compromís per Ontinyent, i que va actuar de manera justificada quan no va convocar plens ordinaris al setembre i novembre, d’aquí ve que concloga la seua investigació amb el tancament de l’expedient i l’arxivament de les actuacions.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here