El Síndic de Greuges retrau a l’Ajuntament de Picanya l’opacitat sobre el projecte de nou centre cultural

0
1744

El dijous 15 de setembre, el Síndic de Greuges tancava l’expedient de la queixa del regidor de Compromís, Xavier Rius, respecte a la negativa de l’alcaldia de Picanya a donar accés a la informació pública demanada.

Concretament, l’alcaldia es va negar a donar informació sobre el procés de consulta a les associacions de Picanya respecte a la ubicació del nou teatre-auditori a la Plaça País Valencià. La informació demanada pel regidor es resumeix en conéixer el resultat del procés de consulta a les associacions del poble. L’alcalde Josep Almenar, per la seua part, va afirmar en sessió Plenària que no anava a dir quines associacions havien donat suport o no a la construcció del teatre a la Plaça País Valencià.

Davant la petició del Síndic, l’alcaldia va al·legar que té el dret a rebutjar sol·licituds d’informació pública  en aquelles qüestions que es troben en procés d’elaboració i a mantindre el secret en la seua presa de decisions. No obstant això, a la resolució del Síndic s’assenyala que des de l’alcaldia ja es va manifestar públicament al diari municipal De Casa en Casa  d’octubre de 2021 que “més de 20 associacions”  havien donat suport a la ubicació plantejada per l’Ajuntament. Al mateix diari municipal es va afirmar el febrer de 2022 que “més de 30 associacions”  ja havien donat suport. Per tant, el Síndic entén que al publicitar-ho, l’alcaldia ja va donar per finalitzat el procés de consulta i té l’obligació de facilitar la informació al regidor.

El Síndic de Greuges afirma a la resolució que l’Ajuntament de Picanya “no ha col·laborat amb aquesta institució, ja que no va contestar en el termini màxim legal d’un mes”  i “es fa evident que des de l’Ajuntament no s’han realitzat les actuacions necessàries per a atendre les recomanacions del Síndic”. També s’afirma que “aquest comportament ha impedit aconseguir, de manera efectiva, la satisfacció dels drets reclamats per la persona promotora de la queixa”. Per això, el Síndic, d’acord amb el que obliga la llei, ha publicat a elsindic.com/actuaciones/ la desatenció de l’alcaldia de Picanya les peticions d’informació “perquè la ciutadania i els membres del parlament valencià puguen tindre coneixement”.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí