El Síndic de Greuges insta al govern socialista de la Pobla del Duc a facilitar la informació de dietes sol·licitada per Compromís

0
2436
Ajuntament de la Pobla del Duc.

Compromís denuncia «opacitat» de l’executiu de Vicent Gomar davant les peticions de documentació realitzades per la formació

El passat 9 de març el Síndic de Greuges va instar l’Ajuntament de La Pobla del Duc a facilitar a la regidora de Compromís la còpia electrònica de la documentació sol·licitada el 12 de novembre respecte al desglossament de les dietes cobrades en els últims anys.

El Síndic de Greuges en la seua resolució considera que “l’Administració podria no ser prou respectuosa amb els drets de la persona afectada” i adverteix a l’Ajuntament que si “els representants triats per sufragi universal troben traves per al desenvolupament ordinari de la seua funció, no sols es vulnera directament el seu dret fonamental a l’exercici del seu càrrec públic, sinó que també es posen obstacles improcedents a la plena efectivitat del dret dels ciutadans a participar en els assumptes públics, pedra angular del nostre sistema democràtic.”

A més el Sindic indica que “el dret d’accés a la informació pública que consta en les dependències municipals és un dret fonamental que tenen ‘tots’ els regidors, tant els qui formen part de l’equip de govern, com els qui es troben en l’oposició. Tots els regidors tenen els mateixos drets i les mateixes obligacions”.

Per tot la sindicatura en la seua resolució insta l’Ajuntament a què facilite a l’autora de la queixa una còpia en format electrònic dels documents originals de les dietes cobrades del 2016 a 2020.

Per la seua banda, Compromís denuncia «l’opacitat per part de l’equip de govern socialista» davant determinades peticions de documentació realitzades per la formació. Segons Empar Fayos Alonso, exportaveu de Compromís i autora de la queixa. «és inadmissible que hàgem de recórrer al Síndic de Greuges per obtenir documentació que ens permeta realitzar la nostra tasca d’oposició i fiscalització. L’equip de govern fa gala de la seua transparència, però al mateix temps no ha facilitat res a aquesta regidora, posant dificultats quan sabien que no ho tenia fàcil per a anar a l’Ajuntament quan a ells els venia bé (o sabien que a mi em venia mal) i sense els mitjans per a poder treballar, quan podien haver facilitat la documentació que li sol·licitem i haver-nos proporcionat accés al ‘Gestiona’ com tenen altres membres de la corporació».

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí