El servei de socorrisme i la Policia Local de platges realitzen un simulacre de salvament al Port de Sagunt

0
4363
Imatge del simulacre realitzat a Sagunt.

El dispositiu que ha participat en el simulacre estava format per 5 policies locals de platja, 6 socorristes, 1 patró d’embarcació, 1 coordinador de socorristes, 1 dron i el servei tècnic sanitari

El servei de socorrisme i salvament marítim de l’Ajuntament de Sagunt, coordinat amb la Policia Local de Sagunt, ha realitzat este matí un simulacre de rescat a la platja del Port de Sagunt amb la finalitat de comprovar l’eficàcia dels protocols d’actuació. El simulacre s’ha efectuat entre l’espigó nord i la posta i ha complit amb èxit amb els temps estipulats per a este tipus d’operació de rescat.

Esta mena d’activitat es realitza de manera periòdica per a millorar la coordinació de tot el personal implicat a les platges, així com per a millorar els temps de reacció. El dispositiu que ha participat en el simulacre estava format per 5 policies locals de platja, 6 socorristes, 1 patró d’embarcació, 1 coordinador de socorristes, 1 dron i el servici tècnic sanitari (ambulància i metge).

El simulacre ha consistit en el rescat de dues víctimes: una conscient i l’altra es trobava totalment inconscient en l’aigua. Una vegada ha sigut albirada des de la torre de control, tant el grup de socorrisme i salvament marítim com el dispositiu de policies locals s’han coordinat a la perfecció per a realitzar el rescat. La moto aquàtica del servici de socorrisme i l’embarcació de la Policia Local han aconseguit rescatar a les víctimes i s’ha habilitat una zona de seguretat que ha permés que la moto aquàtica la traslladara fins a la vora, on, entre altres mesures, se li han realitzat exercicis de reanimació cardiopulmonar i posteriorment, han traslladat a l’hospital amb l’ambulància a la víctima inconscient.

La regidora delegada de Policia Local, Natalia Antonino, ha assenyalat que «enguany hem aconseguit millorar substancialment els temps de reacció i resposta, la qual cosa ve a demostrar que els exercicis de coordinació entre els diferents departaments que presten el seu servici a la platja són necessaris i repercutixen directament en la seguretat col·lectiva de veïns i visitants».

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí