El Servei de Mediació Veïnal d’Ontinyent augmenta la demanda i arriba a un índex de resolució del 82%

0
1007
Joan Sanchis i Tudi Guillem

El servei d’assistència de la Policia Local per mediar en conflictes privats registra ja mes expedients en 2018 (33) que en tot 2017 (27) i quasi quadruplica els de 2016 (9)

El Servei de Mediació Veïnal que ofereix la Policia Local d’Ontinyent segueix creixent i millorant les seues xifres: la demanda anual a 1 de setembre de 2018 ha arribat als 33 expedients oberts, el que suposa un 22% més que tot en 2017 (quan es van registrar 27 expedients) i 3’67 voltes superior a la de 2016 (primer any complet al que es va oferir el servei, quan van ser 9). A més a més, un total de 27 dels 33 expedients d’enguany han estat ja resolts de manera favorable, un índex de resolució favorable del 82% tot i estar en el mateix any en curs, que s’espera que puga augmentar durant el proper trimestre.

El regidor coordinador de Govern Obert, Joan Sanchis, i la regidora de Seguretat, Tudi Guillem, coincidien en destacar que “comptar amb aquest servei ha fet possible que en estos casos tant l’administració com els veïns hagen estalviat temps i diners. El continu augment de la demanda i l’elevat percentatge de casos resolts constata el gran treball que venen fent els nostres agents, i l’encert que va ser posar en marxa esta iniciativa als inicis d’esta legislatura”, assenyalaven.

Dels 27 expedients resolts enguany, el 78% han estat resolts per la pròpia Policia Local, l’11% pel col·legi d’advocats i el 11% restant per altres recursos municipals com l’Oficina Tècnica o el departament de Medi Ambient. Després de triplicar-se la demanda entre 2016 i 2017, el consistori va reforçar aquest àrea amb la contractació d’una Llicenciada en Dret a través del programa EMCUJU, per a la contractació de joves qualificats. Una volta acabat aquest contracte, l’Ajuntament compta des d’esta setmana amb una nova Llicenciada en Dret, que mantindrà el suport i reforç als agents de la Policia Local que formen el Servei de Mediació Veïnal.

TAMBIÉN TE PUEDE INTERESAR  Ontinyent subvencionarà l’IBI a famílies amb ingressos de menys de 800 euros

Tudi Guillem apuntava que “és un procés que es desenvolupa sense formalismes, amb l’objectiu d’arribar a un acord entre les parts de la manera més fàcil i còmoda possible. Així, hi ha molts casos que es resolen de manera informal, simplement parlant”. Joan Sanchis destacava que entre totes i tots estem resolent de manera positiva molts problemes de convivència, les dades milloren any rere any i el balanç és molt positiu, cosa per la qual no podem sinó felicitar-se i felicitar tant als agents com als veïns que opten per resoldre els seus problemes de manera dialogada”, concloïa.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here