El Servei de Mediació Veïnal d’Ontinyent acumula un 62% de casos resolts pels propis agents a l’últim trienni

0
1427
Caserna de la Policia Local d'Ontinyent

El servei d’assistència de la Policia Local per mediar en conflictes privats ha obert 111 expedients en aquest període

El Servei de Mediació Veïnal que ofereix la Policia Local d’Ontinyent ha registrat un 62% de casos resolts pels propis agents al període 2017-2019, trienni al qual es van obrir 111 expedients. En concret, després d’un primer any complet de prova en 2016 al qual es van atendre 9 casos, en 2017 es van atendre 27; en 2018 van ser 44; i 40 en 2019.

Dels 111 expedients atesos als últims tres anys, 69 han estat resolts per la pròpia Policia Local (62%); 13 han estat derivats a altres departaments o institucions administratives (12%); 17 casos s’han derivat als jutjats (15%) i els 12 restants han estat posats en mans del col·legi d’advocats (11%). Per causes o motius, entre els més freqüents es mantenen els conflictes veïnals entre particulars per sorolls, molèsties o fuites d’aigua; conflictes a comunitats de veïns per impagaments o molèsties; conflictes en l’àmbit rural per delimitació de terrenys, recs o arbres; o conflictes familiars.

El procés que es desenvolupa sense formalismes, amb l’objectiu d’arribar a un acord entre les parts de la manera més fàcil i còmoda possible, de manera que molts casos es resolen simplement parlant, permetent a l’administració estalviar temps i diners. La regidora Coordinadora de l’Àrea d’Igualtat i Govern Obert, Natàlia Enguix, i el regidor de Policia Local, Josep Gandia, han felicitat els agents que venen ocupant-se del servei, i han animat a la ciutadania a aprofitar-lo i resoldre amb el diàleg els possibles problemes de convivència que els puguen sorgir en l’àmbit veïnal.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí