El Servei de Mediació Veïnal de la policia local d’Ontinyent resol el 56% dels casos de conflictes privats

0
385
Agents de la Policia Local d' Ontinyent

Durant els últims tres anys s’han obert un total de 100 expedients que ha anat creixent any rere any

El Servei de Mediació Veïnal que ofereix la Policia Local d’Ontinyent ha registrat un 56% de casos resolts pels propis agents a l’últim trienni, període al qual s’han obert al voltant d’un centenar d’expedients. En concret, després d’un primer any complet de prova en 2016 al qual es van atendre 9 casos, en 2017 es van atendre 27; en 2018 van ser 44; i al període entre gener i juliol de 2019 s’han obert 29 expedients, per a un total de 100 als últims 3 anys.

La regidora Coordinadora de l’Àrea d’Igualtat i Govern Obert, Natalia Enguix, i el regidor de Policia Local, Josep Gandia, coincidien en destacar que aquest servei “permet a l’administració estalviar temps i diners, amb unes xifres de casos atesos i de resolucions que demostra que va ser un encert posar en marxa aquest servei i que els agents que s’ocupen del mateix venen fent un gran treball”, apuntaven.

Dels 100 expedients atesos als últims tres anys, el 56% han estat resolts per la pròpia Policia Local, el 12% han estat derivats a altres recursos municipals com l’Oficina Tècnica o el departament de Medi Ambient; altre 12% han estat derivats a Guàrdia Civil o Policia Nacional i el 10% al col·legi d’advocats, estant el 10% restant en fase de resolució o derivació actualment. Per causes o motius, els més freqüents són per aquest ordre els conflictes veïnals entre particulars per sorolls, molèsties o fuites d’aigua; seguit pels conflictes a comunitats de veïns per impagaments o molèsties; conflictes en l’àmbit rural per delimitació de terrenys, recs o arbres; i finalment els conflictes familiars.

TAMBIÉN TE PUEDE INTERESAR  Ontinyent repara el Camí del Pont del Rei greument afectat per la DANA

El procés que es desenvolupa sense formalismes, amb l’objectiu d’arribar a un acord entre les parts de la manera més fàcil i còmoda possible, de manera que molts casos es resolen simplement parlant. Des del Govern d’Ontinyent s’ha animat a la ciutadania a aprofitar aquest servei per resoldre amb el diàleg els possibles problemes de convivència que els puguen sorgir en l’àmbit veïnal.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here