El Seprona investiga a dues persones per dos incendis forestals al Genovés per una barbacoa i una crema de canyes

0
871
Imatge de l'incendi al canyar al Genovés.

Els incendis van cremar en dos punts al voltant de 1.500 metres quadrats

La Guàrdia Civil del Seprona de Vallada, ha esclarit 2 incendis forestals ocorreguts en la localitat de Genovés, i ha investigat per un delicte d’incendi forestal a 2 homes, de nacionalitat espanyola i romanesa, d’edats compreses d’entre 28 i 35 anys per cadascun dels fets ocorreguts.

El primer incendi va ocórrer el mes d’octubre passat de l’any 2020, quan en un paratge situat en el municipi del Genovés, va tindre lloc un incendi derivat d’una barbacoa, i es van veure afectats 1.000 m² de terreny no forestal.

El segon incendi es va produir el mes de maig passat, quan en el llit del riu Albaida al seu pas pel terme municipi de Genovés, es va realitzar una crema de canyes, sense autorització corresponent, que van calcinar 500 m² de vegetació de ribera de riu en zona de domini publique hidràulic.

Després dels fets ocorreguts, la Guàrdia civil del Seprona, conjuntament amb un Agent Mediambiental pertanyent al Grup Operatiu d’Investigació d’Incendis Forestals de la Generalitat Valenciana van dur a terme les investigacions per a esclarir les causes dels dos incendis forestals, ocorreguts en terme del municipi del Genovés.

Fruit de l’exhaustiva inspecció tècnic-ocular realitzades pels agents, al costat de l’Agent Mediambiental, es va poder constatar que el primer foc s’origine de manera temerària després de la realització d’una barbacoa, igual que el segon incendi que es va poder comprovar que havia sigut produït per la crema de canyes de manera imprudent, i sense els permisos corresponents. Tots dos incendis, s’havien propagat per la continuïtat del foc a través d’espècies herbàcies fins a terreny forestal. Tots dos autors no van complir,diversos preceptes de la normativa autonòmica que regula l’ús del foc en terrenys forestals i en les seues proximitats.

Posteriorment, després de les perquisicions realitzades es va poder determinar que existien testimonis dels fets ocorreguts, per la qual cosa es va procedir a la presa de declaracions i es va permetre identificar als presumptes autors dels incendis.

Finalment, les actuacions van culminar amb l’esclariment dels 2 incendis forestals, i la investigació per un delicte d’incendi forestal a 2 homes d’edats compreses de 28 i 35 anys.

Les diligències han passat al Deganat dels Jutjats de Xátiva, així com al Fiscal Coordinador d’Incendis forestals del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí