El senderisme de la Vall d’Albaida viatja fins al segle X seguint la séquia del Port

0
495
Els senderistes van visitar el Palomar el passat cap de setmana
Els senderistes van visitar el Palomar el passat cap de setmana

La séquia del Port és un sistema de reg tradicional del segle X que distribueix l´aigua de la font del Port d’Albaida fins a les hortes d’Atzeneta, el Palomar i Albaida i un delsrecorreguts històrics més atractius de la comarca que, a més, s’acaba de senyalitzar recentment en col·laboració amb la Diputació. L’eixida està prevista a les 9 del matí des del Palau dels Milà i Aragó d’Albaida i s’aconsella aparcar a la part baixa de l’avinguda de la Fira. Eixint del poble es visitaran les escultures de vidre de l’artista Josep Sanjuan i en arribar a l’inici de la Séquia del Port, el molí de dalt de Santa Anna i les ruïnes del convent, d’estil gòtic auster i datat en 1538-1550.Després es remuntarà la séquia fins arribar a l’alcavó del naixement des d’on s’emprendrà de nou la ruta per tal d’anar a la casa el Clau, ubicada en el port d’Albaida i és d’arquitectura rústica mediterrània.

Dissabte passat, un centenar de senderistes ja van tindre ocasió de conéixer el patrimoni hidràulic de Montitxelvo; i diumenge, una seixantena van pujar al castell d’El Palomar.

Este diumenge, Castelló de Rugat oferiràun passeig pel terme per a donar a conéixer els recursos naturals i paisatgístics que l’envolten, amb una ruta de dificultat mitjana de huit quilòmetres i quatre hores de duració.

Les inscripcions, gratuïtes enguany gràcies a la col•laboració de la Diputació, es poden realitzar fins demà dijous a migdia en www.valldalbaida.com. Cal estar 15 minuts abans de l’eixida proveïts d’esmorzar, aigua, gorra, protecció solar, roba i calçat adequat. Les rutes estan organitzades pel departament de turisme de la Mancomunitat en col·laboració amb els ajuntaments i centres excursionistes de la comarca.

TAMBIÉN TE PUEDE INTERESAR  Albaida aprova un pressupost per a 2019 de 4,8 milions que "avança en la recuperació econòmica"

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here