El senderisme a la Vall d’Albaida ofereix una ruta per descobrir l’arqueologia industrial d’Ontinyent

0
621
Imatge de la sénia del Molí de Pep Joan
Imatge de la sénia del Molí de Pep Joan

Ontinyent ofereix este dissabte dins el programa Senderisme a la Vall d’Albaida la ruta del barranc dels Tarongers, un recorregut circular per la part alta del riu Clariano entre barrancs encanonats a través de vies de comunicació medievals i el pas per una desena d’antics molins que aprofitaven l’aigua del Clariano com a força motriu. Amb eixida des del molí del Pas -a 1 quilòmetre del Pou Clar a la carretera CV81- enceta el trajecte pel camí medieval entre Ontinyent i Bocairent, es puja a la cruïlla panoràmica del coll de la Dona i es continua pels alts fins als voltants de l’ermita de Sant Antoni. Després d’un gir de 180º, s’enfilapel barranc de la Fos fins al molí de Pep Joan i la seua sénia enorme. La ruta segueix barranc avall fins a connectar amb el barranc dels Tarongers on es troben diversos molin com el de Patiràs. A continuació es travessa la carretera CV81 a l’altura de la penya del Cagalló del Gegant vora riu passant pel Batanet i es remunta un poc la cota per la senda del talús de la via fins arribar de nou al Molí del Pas, completament restaurat i que actualment acull un reconegut restaurant. En total, 9,5 quilòmetres de dificultat mitjana.

Diumenge, Fontanars acompanyarà els senderistes per la ruta de la serra de l’Ombria, de dificultat mitjana. Amb eixida des de l’ajuntament, es passarà per davant de la Bodega Los Pinos des d’on s’anirà al forn de calç, al barranc de Perez, a l’alt de Ca Navarro per a retornar a Fontanars. 10 quilòmetres i al voltant de tres hores i mitja de duració.

Les inscripcions, gratuïtes enguany gràcies a la col·laboració de la Diputació,es poden realitzar fins el dijous anterior a la ruta, abans de les 12h, en www.valldalbaida.com. La ruta d’Ontinyent comença a les 9h al Molí del Pas -a 1,5 km del Pou Clar en direcció a Bocairent- mentre que la de Fonanars ho fa des de l’ajuntament. Cal estar 15 minuts abans proveïts d’esmorzar, aigua, gorra, protecció solar, roba i calçat adequat.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí