El Senat aprova l’exigència de recuperar les ferqüències del tren Xàtiva-Alcoi amb el vot en contra del PSOE

0
2493
Imatge de la línia Xàtiva-Alcoi.

Compromís aconsegueix aprovar moció al Senat exigint la recuperació de totes les freqüències ferroviàries i incrementar oferta

El Senat ha aprovat la proposata de Compromís en la que es reclama incrementar les freqüencies ferroviàries de línies com la de Xàtiva-Alcoi. La moció ha estat aprovada per la cambra alta amb l’excepció del PSOE que ha votat en contra.

El portaveu de Compromís al Senat, Carles Mulet, ha titllat de “falta de respecte” la “trista” resposta del senador Artemi Rallo, que ha qualificat de “inoportunes” iniciatives com les debatudes hui al Senat. La coalició ha presentat un decàleg de mesures per a recuperar la normalitat en el servei ferroviari, tal com reclamen les plataformes d’afectats, que ha tirat avant amb el vot de tots els grups excepte pel PSOE.

Mulet, ha exposat que “a València tots els partits polítics sabem que els trens no funcionen com deurien, lamentablement. És innegable. Els usuaris de tren convencional de Regionals-Mitjana distància de diverses línies que discorren per tot el territori de l’Estat han denunciat que a conseqüència de l’estat d’alarma i les restriccions a la mobilitat per la Covid-19, s’han reduït dràsticament els ja de per si mateix escassos trens existents i que, aquests, no s’han recuperat al seu nivell inicial anterior a la pandèmia“.

El senador de la coalició “quan és més necessari que mai mantindre distàncies de seguretat, per la qual cosa el més lògic haguera sigut augmentar el nombre de trens i no retallar-los i mantindre’ls sense tornar a l’estat inicial”, amb l’excusa d’una baixa ocupació al llarg de l’estat d’alarma.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí