El secret de sumari d’Alqueria arribarà a la fi de desembre, agafant les primàries ajornades a Ontinyent

0
1230
Jorge Rodríguez, durant una roda de premsa en la seu del PSPV

El volum de treball de la UDEF en el bolcat dels dispositius electrònics allarga el secret com a mínim a la fi d’any

El pacte d’ajornar les primàries d’Ontinyent al 5 de desembre i donar aquest marge perquè s’alce el secret de sumari del cas Alqueria que investiga per prevaricació i malversació a Jorge Rodríguez perquè així es puga aclarir el seu futur polític, haurà sigut en va ja que el secret tornarà a allargar-se, com a mínim fins a finals d’any.

Aquest allargament l’anuncien mitjans com Levante-EMV i València Plaza que apunten que aquest retard en l’alçament del secret de sumari es deu al gran volum de treball de la recerca, fonamentalment en la bolcada de les fonts digitals.

Expliquen així que no es podran conèixer a fons les acusacions que assenyalen a Rodríguez, els seus assessors i els responsables de Divalterra, i avaluar així si tenen suficient pes per a apartar-ho de la carrera política a Ontinyent, fins que arribe l’informe de la UDEF (Unitat de Delinqüència Econòmica i Financera (UDEF) de la Policia Nacional. Aquest document ha de mostrar la transcripció dels correus electrònics i els missatges telefònics dels diferents dispositius confiscats en els registres de les oficines de la Diptuación de València, l’Ajuntament d’Ontinyent i els domicilis particulars.

El pacte al que van arribar Rodríguez i l’adreça del PSOE a Madrid, després que Ferraz vetara la candidatura de l’alcalde d’Ontinyent, va ser retardar fins al 5 de desembre el procés en la ciutat de forma excepcional i esperar la decisió del jutge. Però les informacions de l’allargament abocarien a la celebració d’unes primàries a Ontinyent que remuntarien a la situació del 25 de setembre, quan al procés intern concorria Jorge Rodríguez sense saber encara el calat de les acusacions que se li investiguen.

Amb tot la segona part del pacte es mantindria, que és que si es destaparen acusacions greus abans de les eleccions es triaria un altre candidat. cal recordar ací les declaracions que apuntava el secretari d’Organització del PSPV, José Muñoz, qui afirmava que, de donar-se aquesta situació, «Jorge Rodríguez ens ajudarà a prendre decisions», en el sentit que es pactaria un nou cap de cartell.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí