El robatori de 1.000 metres de cable a l’estació de Massalfassar provoca cancel·lacions i retards de trens entre València-Castelló

0
553
Estació de tren de Massalfassar.

L’incident produeix només hi haja un tren per hora i per sentit en trens de rodalia, i de 45 minuts en els de mitjana i llarga distància de les línies C-5 i C-6

El trànsit ferroviari de les línies C-6 entre València i Castelló, i C-5 entre València i Terol, s’ha vist restringit pel robatori de cable a l’altura de Massalfassar. Segons s’explica des d’Adif a causa d’aquest robatori de material es produeixen retards als trens de rodalia i de mitjana i llarga distància.

Segons explica Adif s’ha produït el robatori de 1.000 metres de cable que ha afectat la circulació des de les 00,35h de la matinada d’aquest dilluns. A més aquest robatori ha provocat un incendi «de considerables dimensions» que ha destrossat completament l’edifici tècnic de l’estació de Massalfassar, en el qual s’allotgen els sistemes informàtics que gestionen el trànsit de trens, deixant inutilitzats els sistemes de senyalització i comunicacions, així com les instal·lacions de seguretat entre Puçol i Alboraia.

A causa d’aquest incident s’ha perdut el control sobre la senyalització i els sistemes de gestió, la qual cosa ha abocat a restringir la circulació. Així en rodalia s’ha programat una freqüència d’un tren per hora i per sentit en cada línia, mentre en els de mitjana distància i els de llarga distància (Euromed i Intercit) els retards són d’entre 40 i 45 minuts. Quant a l’AVE s’ha substituït el transport ferroviari per connexió per carretera amb autobusos que connecten Castelló amb València, mantenint els horaris tant d’anada com de tornada.

Adif afirma que «en aquests moments (a mitjan matí d’aquest dimarts), no es pot establir cap previsió per al restabliment de la circulació en condicions normals, encara que es treballarà amb la major celeritat possible tenint en compte la magnitud dels danys». D’altra banda l’administrador d’infraestructures ha afegit que està recaptant totes les dades i la valoració dels desperfectes per a presentar la corresponent denúncia davant els Cossos i Forces de Seguretat.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí