El regidor de Consum informa als afectats per interrupcions a Ontinyent de telefonia i Internet durant el temporal ‘Gloria’

0
1336
Nico Calabuig

Nico Calabuig informa de les gestions realitzades amb Telefónica i emplaça a les persones afectades a dirigir-se a l’OMIC per tramitar reclamacions i rebre informació

El regidor de Consum de l’Ajuntament d’Ontinyent, Nico Calabuig, ha fet una crida a les persones afectades per interrupcions en el servei de telefonia o Internet a causa del temporal de neu i pluja ‘Gloria’, per tal que siguen coneixedores dels seus drets davant aquest tipus de situacions. Calabuig ha demanat a les persones afectades que traslladen els seus casos a l’Oficina Municipal d’Informació al Consumidor (OMIC), on podran tramitar les reclamacions i se’ls donarà informació completa sobre el procediment a seguir.

En paraules de Nico Calabuig, “han sigut molts els veïns i veïnes d’Ontinyent afectats durant el temporal per les interrupcions d’aquests serveis tan importants, i per això cal que les persones afectades vagen a l’OMIC a tramitar les reclamacions corresponents. El tècnic de l’OMIC ja s’ha posat en contacte amb un representant de Telefónica València, al qual se li ha explicat la interrupció en la zona i se li ha facilitat còpia de les reclamacions existents, per a intentar restablir el servei quant abans”.

Calabuig ha aclarit, a més, que “no és competència de la regidoria de Consum ni de l’OMIC la millora de la xarxa telefònica i d’Internet, i per això, encara que no disposem dels mitjans per resoldre directament eixe problema, estem fent tot el possible per transmetre tota la informació i les incidències registrades a qui li correspon donar-nos una solució”. Tal com informa l’Oficina d’Atenció a l’Usuari de Telecomunicacions, un usuari o usuària pot tindre dret a una indemnització si pateix una interrupció del servei de telefonia fixa o mòbil, o de la seua connexió a Internet, sempre que la causa de la interrupció no siga imputable al mateix usuari.

TAMBIÉN TE PUEDE INTERESAR  Les obres de la variant Benigànim-la Pobla del Duc arriben al seu equador

Quan es tracta del servei de telefonia fixa o mòbil, s’indemnitza al consumidor afectat calculant l’import proporcional en funció del temps que el servei va estar interromput. En aquests casos, el client no ha de sol·licitar la compensació, ja que l’empresa està obligada a indemnitzar en la següent factura, en imports a partir d’1 euro. En la mateixa factura s’inclou la data i durada de la interrupció, i la quantitat a rebre pel consumidor/a.

Pel que fa al servei d’accés a Internet, l’empresa operadora està obligada a indemnitzar a l’abonat/ada quan la interrupció siga superior a 6 hores, en horari de 8:00 a 22:00 hores. En aquest cas, també s’abona la part proporcional al temps que el servei va deixar de funcionar, i la factura indica la data, durada de la interrupció i quantitat a rebre. El regidor de Consum ha explicat que “les indemnitzacions d’aquest tipus solen figurar en el període de facturació posterior a la interrupció, i per tant és recomanable esperar a la següent factura per comprovar-ho”. Per últim, Calabuig ha recordat que “l’OMIC està oberta a la ciutadania per donar tota la informació mitjançant entrevistes.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here