El Ràfol de Salem inicia un programa de cremes controlades contra la plaga de conills

0
770
Les brigades han començat els treballs de cremes
Les brigades han començat els treballs de cremes

L’Ajuntament del Ràfol de Salem ha iniciat recentment les cremes controlades en el terme rural per a combatre la plaga de conills que pateix la Vall d’Albaida a través del projecte preventiu que ha engegat la Conselleria de Governació, al costat de les conselleries de Medi Ambient i Agricultura.

Durant el mes d’abril, tècnics mediambientals i forestals i brigadistes han realitzat la neteja en els camps erms amb el permís dels amos després de realitzar un estudi previ de les parcel·les que més sol·licituds de queixa contra la plaga s’han rebut en l’administració local i en les associacions de caçadors en l’últim any. Concretament, s’han dut a terme treballs d’esbrossament i cremes controlades per a condicionar diverses parcel·les del terme municipal que estan cobertes per abundant vegetació embullada (fonamentalment esbarzerars) que serveixen de refugi per als conills i que impossibiliten que els caçadors puguen accedir als caus i actuar per al seu control.

L’objectiu, a part de la lluita contra la sobrepoblació dels citats animals, és també prevenir els possibles incendis forestals després de l’augment de l’abandó dels camps en els últims anys de cara als pròxims mesos i realitzar pràctiques als brigadistes en aquesta àrea d’extinció.

Prendre mesures més eficaces

L’alcaldessa del municipi i responsable d’Agricultura i Medi ambient, Carolina Mengual, destaca que la iniciativa ha sigut ben rebuda pels agricultors, que “porten més de 15 anys amb el problema” ressalta, i assevera que “el greu problema que pateix la comarca s’ha intentat eradicar amb diferents mesures”. No obstant açò, subratlla que “cal ser realistes i admetre que les mesures optades per la Conselleria de Medi ambient respecte a la plaga no han sigut ni estan sent suficients, cal canviar d’estratègia i adoptar mesures començant per valorar als conills com un recurs econòmic per a donar una solució més eficaç als agricultors, entre altres possibles mesures”.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí