El PSPV torna a ser el més votat a Sagunt 20 anys després amb un Darío Moreno que necessita un nou tripartit

0
1836
Darío Moreno (centre) apunta a nou alcalde de Sagunt

Compromís s’estanca i perdrà l’alcaldia davant el creixement socialista encara que li valdria per estar en un govern municipal dins un consistori que romandrà molt fragmentat

L’onada de vot socialista també ha arribat a Sagunt de la mà de Darío Moreno que ha superat a Compromís com a força més votada de l’ajuntament i suposarà un relleu en l’alcaldia. L’èxit dels socialistes arriba 20 anys després ja que des del 1999 la força més votada ha sigut el PP, excepte en els últims comicis quan ho va ser Compromís.

La candidatura de Moreno ha doblat els seus vots arribant aquest diumenge als 6.975, que es tradueixen en 7 regidors, tres més que fa quatre anys. Per la seua banda Compromís, amb l’encara candidat Quico Fernández, s’ha estancat en els 5 regidors que ja tenia, mentre ha perdut gairebé 1.300 vots per quedar-se en un total de 5.453 suports.

La tercera pota que es necessitarà el futur govern d’esquerres es el que pot proporcionar Esquerra Unida amb els seus dos regidors, la meitat dels que tenia fins ara després d’haver caigut en 2.100 vots i quedar-se en 2.773 suports.

D’una altra banda la presumible oposició estarà conformada per Iniciativa Porteña que obté 5 regidors (2 mes dels que tenia) amb 4.975 vots (quasi 800 més); el segeuix el PP amb 3 regidors (un menys) amb 3.732 vots (quasi 2.100 menys dels que tenia); Ciudadanos manté els seus 2 regidors amb 2.527 vots (quasi 200 més); i entra al ple municipal Vox amb un regidor i 1.614 vots.

Fora del ple han quedat Podem i ADN després de les desavenències internes de les formacions que va acabar amb divisió, els vots sumats de les dues organitzacions sumen més que el que ha aconseguit Vox.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here