El PSPV d’Ontinyent proposa ampliar el Pacte per la Sanitat i fer-lo de tota la Vall d’Albaida

0
2140
Rebeca Torró i Jaime Peris, dirigents del PSPV d'Ontinyent

Els socialistes, que no tenen regidors a Ontinyent, subratllen que Rodríguez «no pot convocar un pacte del qual no forma part»

El PSPV ha respost a l’anunci del tinent d’alcalde d’Ontinyent, Joan Sanchis (La Vall ens Uneix) de que l’alcalde Jorge Rodríguez va a convocar-se el Pacte per la Sanitat senyalant que «aquest pacte no l’impulsà, personalment, Jorge Rodríguez , sinó que va ser el PSPV-PSOE qui va tindre la iniciativa». Afigen que «posteriorment, Compromís i EUPV acceptaren la invitació i s’uniren, de la mateixa forma que sindicats, associacions de veïns i sociosanitàries. En aquell moment, el PP no es va voler integrar».

A més a més apunten que «el fet que Jorge Rodríguez vulga formar part d’aquest pacte és insòlit perquè La Vall ens Uneix no existia en aquell moment. Demanem que l’actual alcalde d’Ontinyent siga més humil en benefici de tota la societat civil ontinyentina».

Els socialistes expliquen que el Pacte per la Sanitat «es va crear davant de la negativa de la Generalitat -llavors del PP-a construir l’hospital que necessitava la nostra Àrea de Salut. Ara que -amb l’impuls del Botànic- està construint-se, considerem que cal integrar a totes les veus dels municipis de l’area d’influència del nou hospital». Amb tot manifesten que «són temps de sumar, de col·laborar i participar. La nostra voluntat és eixa. Volem que aquelles formacions que no existien puguen estar representats».

Per una altra banda afirmen des del PSPV que «el Pacte per la Sanitat té altres reptes després que el Govern de Ximo Puig haja començat la construcció, ara si, del nou hospital. Entre d’altres, quin serà l’ús i servei de les instal·lacions de l’antic. Això ho hem de fer consensuant-ho amb la resta d’agents socials afectats perquè no és decisió única d’Ontinyent, sinó també dels altres 16 pobles que utilitzaran el nou hospital».

Així insisteixen en impulsar un nou pacte «més comarcalista» perquè «tenim una institució com la Mancomunitat que pot coordinar aquestes accions per evitar l’ús partidista». A més cal recordar que el PSPV actualment no compta amb representació a l’Ajuntament d’Ontinyent.

Des del PSPV s’ha fet una crida a que aquesta iniciativa se sumen agents socials i sociosanitaris de tot l’àmbit comarcal amb l’objectiu d’ajudar a la Conselleria de Sanitat a que s’escolten suggeriments i opinions des de diversos sectors. «Considerem que una força tan comarcalista com La Vall ens Uneix sabrà entendre que el futur de l’hospital va més enllà de la ciutat d’Ontinyent», conclouen.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here