El PSPV d’Ontinyent pregunta a l’ajuntament què ha fet amb els fons del Pacte d’Estat contra la Violència de Gènere

0
1440
Els socialistes Patricia Folguera i Jaime Peris

Els socialistes demanen que es publiquen totes les inversions que s’han fet dels diners procedents del Pacte d’Estat i que els ciutadans ho puguen conéixer

Els Socialistes d’Ontinyent han preguntat quines mesures i projectes ha fet l’Ajuntament d’Ontinyent amb els fons del Pacte d’Estat en matèria de Violència de Gènere. En un escrit presentat per registre, sol·liciten que es publique tota la informació relativa a la inversió dels diners procedents del Pacte d’Estat. Els socialistes demanen que qualsevol ciutadà puga accedir a través dels portals de transparència o de les pàgines webs institucionals i “conega com s’han destinat els fons procedents de l’Estat per a la lluita contra la violència de génere”.

“El pròxim 25 de novembre és el dia internacional contra la violència de gènere. És una data especialment significativa perquè hem superat les mil dones assassinades des que existeixen recomptes oficials i perquè ens trobem en una situació en la qual la reacció antifeminista està en les institucions i tenim partits governant, o donant suport a governs, que neguen fins i tot que aquesta violència existisca”, ha manifestat Patricia Folgueras, vicesecretaria de política municipal.

En aquest context els socialistes afirmen que “és imprescindible defensar i mostrar-nos invariablement ferms davant del qüestionament dels conceptes i la desídia en l’aplicació de les normes que mostren aquells que pretenen dilapidar el consens que tant ha costat construir i que ha cristal·litzat en el Pacte d’Estat contra la Violència de Gènere”.

EL Socialistes d’Ontinyent consideren fonamental que es faça un treball de pedagogia sobre el Pacte d’Estat contra la Violència de Gènere. L”’executiu de Pedro Sánchez ha fet un esforç per posar-lo en marxa sense perdre ni un sol minut. Les primeres mesures van ser el retorn de les competències als ajuntaments i per distribuir els fons assignats a aquests. Per aquest motiu, els criteris es van acordar per unanimitat amb les Comunitats Autònomes i municipis en la Conferència Sectorial d’Igualtat de 31 de juliol de 2018. Així mateix, consideren necessari destacar que el Govern socialista d’Espanya ha desenvolupat el Pacte el màxim possible durant els 10 mesos de govern i els 6 mesos de govern en funcions”. Per a Patricia Folgueras: “S’ha posat en marxa el 82% de les mesures del Pacte i s’ha demostrat així el compromís del Govern socialista amb la Igualtat entre dones i homes”.

TAMBIÉN TE PUEDE INTERESAR  L'Ajuntament d'Aielo de Malferit condemnat a pagar 84.000 euros per impagaments al seu advocat

De la mateixa manera, els Socialistes d’Ontinyent veuen necessari exigir l’execució dels fons i la posada en marxa de les mesures del Pacte d’Estat. “És el moment d’apel·lar a la responsabilitat dels governs locals que no hagen executat els fons i de denunciar la seua inacció” ha conclós Folgueras.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here