El PSPV d’Ontinyent demana formar part de la Comissió de Memòria Històrica per «salut democràtica»

0
2646
Rebeca Torró i Jaime Peris

Entre els afusellats el 15 de desembre de 1939 als que es retrà homenatge està Rafael Sarrión Boronat, fundador i secretari general de l’agrupació local del PSPV-PSOE

L’agrupació local del PSPV-PSOE ha sol·licitat a l’Ajuntament d’Ontinyent formar part de la comissió municipal de Memòria Històrica. «Els socialistes hem escoltat a la regidora Sayo Gandia i esperem que, en benfici de la salut democràtica de la societat civil ontinyentina, tant el PSPV com EUPV formem part de la comissió de Memòria Històrica», asseguren des del col·lectiu local.

El PSPV d’Ontinyent entén que “es crea aquesta comissió per treballar tots units. Per tant, esperem que, abans del 15 de desembre, se’ns conteste afirmativament per part municipal”.

Cal recordar que entre els afusellats el 15 de desembre de 1939 està Rafael Sarrión Boronat, fundador el 1936 de l’agrupació local del PSPV-PSOE i secretari general de la mateixa.

L’agrupació socialista d’Ontinyent recorda que ha format part de la Comissió de la Memòria Democràtica, des de la seua constitució al febrer de 2015, ostentant la presidència de la mateixa des de juny de 2015 fins a maig de 2019, durant el govern socialista de Jorge Rodríguez. Destaquen que fruit de les gestions realitzades a l’etapa 2015-2019, cal mencionar que Ontinyent forme part de la Xarxa de Municipis per la posada en valor de la Memòria Històrica. Integrada per la FVMP, els ajuntaments, la Conselleria de Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica, el Consell Valencià de Cultura i l’Associació per a la Recuperació de la Memòria Històrica.

Conclouen afirmant que els socialistes «comparteixen els principis rectors que van inspirar la constitució de l’esmentada Comissió, els principis de veritat, justícia, reparació i garantia de no-repetició; i els valors democràtics de concòrdia, convivència, pluralisme polític, defensa dels drets humans, cultura de pau i igualtat d’homes i dones».

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí