El PSPV d’Ontinyent demana a l’Ajuntament que mostre el seu suport al Pla Nacional d’Alzheimer


0
648

Pregunten per la posada en funcionament del nou espai que amplie l’atenció en el barri de Sant Rafael, i per la consignació pressupostària en 2020 per a la creació d’un nou centre per a malalts d’alzheimer en el barri de Sant Josep

El PSPV d’Ontinyent, en un escrit registrat aquest dijous, sol·liciten que l’Ajuntament aprove una declaració institucional mostrant el suport i compromis d’Ontinyent en el Pla Nacional d’Alzheimer i altres Demències 2019/2022. Els socialistes demanen també informació sobre la data prevista per a la posada en funcionament i habilitació del nou espai que amplie l’atenció en el barri de Sant Rafael, i per la consignació pressupostària que el Govern d’Ontinyent té previst per al exercici 2020 per a la creació d’un nou centre per a malalts d’alzheimer en el barri de Sant Jose.

“Hui en dia existeix un Pla Nacional de l’Alzheimer i altres demències 2019-2023 (PNA), que es troba en fase final d’aprovació. Els Socialistes d’Ontinyent, considerem que és el moment en què les institucions, en este cas l’Ajuntament d’Ontinyent, declaren el seu suport cap a aquest Pla que esta elaborant el Govern d’Espanya, al Pla Nacional de l’Alzheimer i altres demències 2019-2023 (PNA)” ha declarat Patricia Folgueras.

Els socialistes expliquen que el Pla Nacional d’Alzheimer i altres demències, ja s’estan duent a terme diferents accions i programes lligades a la sensibilització de la malaltia d’Alzheimer i altres demències. Aquest Pla ha sigut un document en l’elaboració en el que han participat els principals actors tant de les administracions públiques com de la societat civil amb interessos en la matèria.

A més a mes asseguren que en l’anterior legislatura el Grup Socialista en el Govern d’Ontinyent, va deixar contractades les Obres de rehabilitació de planta baixa municipal per a Centre d’Assistència a malalts d’Alzheimer – SOM 725/2018-2019, obres contractades al maig de 2019, amb una previsió dd’execució de 4 mesos, sense que fins hui s’haja acabat amb una demora superior a 5 mesos.

Per tant, “es d’agrair que Govern de la Diputació de València, en l’últim ple ordinari de la seua anterior legislatura, sent diputada d’hisenda l’ontinyentina Rebeca Torró, aprovara l’ampliació del termini d’execució d’estes obres fins al 30 d’abril de 2020. Que permetrà que l’Ajuntament d’Ontinyent dispose de més temps per a executar les obres del Pla de Serveis i Obres Municipals (SOM) 2018-2019. Perquè de no ser així, haguera perillat l’ajuda de la diputació a l’esmentada obra dins del Pla SOM, esperem que aquesta estiga finalitzada abans d’abril de 2020” afirma Folgueras.

Finalment conclou manifestant que «la Vall ens Uneix, actual partit del Govern a l’Ajuntament d’Ontinyent, es va comprometre a impulsar la creació d’un nou centre per a malalts d’alzheimer al barri de Sant Josep en col.laboració amb AFAO, i fins que és fique en funcionament, habilitarien un nou espai per ampliar l’atenció al barri de Sant Rafel”.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here