El PSPV diu que la «mala gestió» del projecte l’Albaida Humida fa que ja coste 900.000 euros


0
712
Albaida
El PSPV diu que el projecte "hipoteca" el futur d'Albaida

La portaveu socialista a l’Ajuntament d’Albaida, Eva Tormo, ha afirmat que el projecte Albaida Humida «hipotecarà el futur del poble» degut a la «mala gestió» que està fent el govern de Juan José Beneyto (PP). D’esta forma Tormo ha cirticat que «el que no havia de costar cap euro al poble, finalment ens costarà més de 900.000 euros» i que este preu suposa «una autèntica barbaritat per a unes arques municipals que ja es troben en una situació molt greu, de fallida tècnica».

La dirigent local del PSPV ha explicat que l’Ajuntament d’Albaida ha adquirit i enderrocat un immoble per dur a terme l’obertura d’un carrer que obrira el poble al riu dins el projecte l’Albaida Humida. Així ha denunciat que «l’adquisició de la vivenda i dels terrenys de la finca es va fer per un preu molt superior al taxat, ja que el preu fixat se situava entron als 350.000 euros i es va comprar per 600.000 euros».

A més a més Tormo apunta que esta «es va comprar comptant amb una subvenció de 324.000 euros que finalment no ha aconseguit l’ajuntament perquè per rebre aquesta ajuda de la conselleria la compra de l’immoble havia de fer-la la mateixa entitat que demanava la subvenció, i en Albaida ho va demanar l’ajuntament però l’adquisició la va fer l’empresa Gestiona». Així la portaveu del PSPV informa que la conselleria ha desestimat concedir l’ajuda per l’incompliment dels requisits de les bases.

Eva Tormo resumeix que «la mala gestió de l’ajuntament el va portar a pagar el doble del que valia la finca i demanar un pòlissa per fer front a part del cost -avalada per una subvenció que no ha cobrat-, pòlissa que ha anat renovant, afegint interessos a càrrec de l’ajuntament i, per tant, dels ciutadans». La regidora ha afegit que per inentar solventar el problema «cal tornar a passar la titularitat a l’ajuntament, i això no ens garanteix que ho aconseguim».

Per una altra banda la dirigent del PSPV recorda que «a aquestos costos hi ha que sumar unes ajudes al lloguer als propietaris de l’immoble adquirit, que l’ajuntament no ha complit, provocant que es multipliquen, així com els interessos per unes altres cases amb les quals l’ajuntament havia de satisfer als propietaris, i que encara no estan construïdes, clàusules que els propietaris van exigir en el contracte firmat». Així Tormo precisa que «hi ha que comptar també els costos de la notaria, registre de la propietat i deutes a l’empresa encarregada de la demolició de l’edifici».

La portaveu socialista finalitza denunciant que «el Govern de Juan José Beneyto ha gestionat molt malament un projecte massa ambiciós, que era una barbaritat perquè des del primer dia ha estat mal projectat i gens consensuat». Així afirma que «des del principi el procés ha estat un seguit de desficacis per part del PP». Malgrat tot Eva Tormo ha dit que «per responsabilitat política no podíem votar a favor ni en contra en el darrer ple, i per això ens vam abstindre els socialistes, però vam demanar a l’alcalde que medite bé les coses per no haver d’improvisar de hui per demà, hipotecant amb les seues nefastes decisions el futur del poble».

Respecte a la situació de la biblioteca municipal Tormo afirma que «ocorre el mateix» perquè «s’ha signat un contracte virtual, ja que no es pot muntar perquè no està construït l’edifici que ha d’allotjar-la». La regidora del PSPV assenyala que «el projecte l’havia de realitzar l’empresa pública Gestiona, però l’equip de govern ara l’ha inclòs en els projectes a dur endavant amb l’anomenat Pla Camps i per això ha de tornar-lo a titularitat Pública». Eva tormo ha ironitzat afirmant que «l’ajuntament sembla que s’haja convertit en el joc del ‘Monopoly’, comprar i vendre per anar rectificant els errors i la mala getió del govern del PP».

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here