El PSPV destaca en una majoria ampla d’esquerres a Xàtiva, mentre Vox perjudicaria a la dreta

0
926
Projeccions de regidors amb la variable de si es presenta Vox a Xàtiva o no

L’enquesta anual d’intenció de vot que realitza l’IES Josep de Ribera mostra un PSPV que es quedaria a dos regidors de la majoria absoluta, mentre el PP continua en caiguda

Els alumnes de l’IES Josep de Ribera han presentat l’enquesta d’intenció de vot que ja s’ha convertit en clàssic en els últims anys i, a poc més d’un mes d’eleccions municipals, mostra un panorama en el que el PSPV creixeria destacant sobre la resta de partits de l’esquerra, mentre el PP s’enfonsaria més encara, i el pitjor resultat el tindria si es presenta vox.

L’enquesta té dos variables, en funció de si es confirma la presentació de la candidatura de Vox (no ha tingut en compte la candidatura de Per Xàtiva, escisió de Compromís, que sí que està confirmada). Així en números concrets el PSPV obtindria 9 regidors (+2 respecte a 2015), seguits de Xàtiva Unida-Esquerra Unida amb 5 (-1), PP 4 (-1), Ciudadanos 3 (+2) i Compromís 1 (-2); si hi haguera una candidatura de Vox el repartiment es quedaria amb PSPV 9, XU-EU 5, PP 2, Cs 2, Vox 2 i Compromís 1.

Pel que fa a la valoració de líders l’alcalde Roger Cerdà (PSPV) és el més valorat, amb una nota de 6,5; nota que arrossegaria a l’alça la nota que es posa al govern municipal del Pacte de Sant Doménec, que es quedaria en un 6,4. A contuació es trobaria Miquel Lorente (XU-EU) amb un 5,6; Cristina Suñer (ex de Compromís i ara membre de la plataforma Per Xàtiva) obté un 5. Els líders de l’oposició, María José Pla (PP) i Juan Giner (Cs) suspenen amb la mateixa nota, un 4,2.

Les valoracions segons votants gairebé tots els votants de cada formació valoren millor al líder propi: els del PSPV li posen a Cerdà un 7,9; els de XU-EU li posen a Lorente un 7,8; els de Compromís a Cristina Suñer (malgrat el trencament polític) un 7,5; els del PP a María José Pla un 6,5; i els de Ciudadanos a Giner un 6,4.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí