El PSPV denuncia que Albaida deu 584.403 euros sols en interessos dels seus deutes

0
792
Juan José Beneyto
Juan José Beneyto, alcalde d'Albaida

El PSPV d’Albaida ha denunciat que la «mala gestió» del govern municipal de Juan José Beneyto (PP) «ha provocat un deute de 582.408 euros per interessosde demora del deute actual de l’ajuntament» segons els calculs fets pel grup municipal socialista. Esta xifra s’afegiria als prop de 2.658.000 euros de dèficit que tindria el consistori que han generat els propis interessos per la qual cosa l’Ajuntament d’Albaida tindria un deute acumulat de 3.214.400 euros.

La portaveu socialista albaidina, Eva Tormo, ha lamentat que els deutes son a causa de que «el govern de Beneyto no paga als creditors» per la qual cosa s’han generat els interessos de demora. Així assegura que el deute està ocasionat «pel desgovern i la falta d’actuacions de l’equip de Beneyto, que segueix instal·lat en una política de malbaratament i descontrol de la despesa dels diners de tots els albaidins». A més a més Tormo afegeix que «als quasi 9 milions negatius del romanent hi ha que sumar els més de 2,6 milions d’euros del deue, més els interessos generats per aquest deute del govern del PP amb els creditors».

La cap de l’oposició municipal senyala que «alguns creditors han hagut de recòrrer a la via judicial per cobrar el seu deute amb l’ajuntament» i destaca que «de moment aquest és l’única manera de poder cobrar els deutes, ja que els que han començat a percebre part d’aquestos incompliments econòmics del govern del PP són aquells que han presentat el deute als jutjats».

Eva Tormo ressalta que entre les factures presentades pels creditors per registre d’entrada «factures que van des del 2004 fins al passat mes d’octubre de 2009» hi ha deutes de més de 250.000 euros. Així la portaveu del PSPV insta a l’equip de govern del PP a «que aplique el Pla de Sanejament, que porte a terme actuacions contundents per pal·liar la greu situació econòmica que atravessa el consistori, provocada per la seua mala gestió, i que deixe ja de prendre el pèl als creditors i als ciutdans d’Albaida.

Tormo es pregunta ha lamentat que amb eixos 582.400 euros en interessos s’haurien pogut pagar factures de recollida de fem que es deuen a la Mancomunitat de Municipis de la Vall d’Albaida, o per a ocupació pública com brigades de neteja així com per reparació de carrers.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí