El PSPV de Xàtiva proposa una transformació digital del comerç local davant el canvi d’hàbits de consum

0
572
Imatge de la reunió de Roger Cerdà amb representants d'ADEXA

Roger Cerdà anuncia la posada en marxa d’un pla local de digitalització del comerç

Els socialistes de Xàtiva han anunciat duran a terme un pla d’impuls de la digitalització del comerç de la ciutat. Així s’ha anunciat en la reunió d’aquest matí entre la secretària autonòmica de Comerç, Blanca Marín, i l’alcalde de Xàtiva, Roger Cerdà, el president d’Adexa, Diego Fuentes, un grup d’empresaris, comerciants de la ciutat i altres membres de la candidatura socialista per a les eleccions municipals, reunió celebrada a la seu de l’associació d’empresaris. L’objectiu de la trobada ha estat informar al voltant de les propostes socialistes per a l’impuls de l’economia local.

La major part de la reunió ha versat sobre temes relacionats amb el sector comerç, amb especial incidència en les mesures per a la modernització dels comerços front al canvi d’hàbit de consum propiciat pel creixement exponencial del comerç electrònic. La secretària autonòmica ha explicat que “volem que el comerç electrònic es convertisca en una oportunitat i per això hem posat en marxa el pla d’impuls de la transformació digital del xicotet comerç, que va arrancar en 2017, amb distintes línies estratègiques a desenvolupar”. Per a Marín, cal ajudar tot el possible a modernitzar el comerç tradicional, ja que aquest compleix funcions fonamentals de vertebració urbana de les ciutats, de servei públic als seus veïns i de dinamitzador de l’economia.

Per la seua banda, l’alcalde Roger Cerdà ha anunciat que posarà en marxa un pla local d’impuls de la digitalització comercial, “sumant-se i multiplicant l’esforç de la Generalitat Valenciana”, en paraules del també candidat a la reelecció, i comptant amb la col·laboració d’Adexa, la Cambra de Comerç i altres associacions i federacions empresarials. Segons ha explicat Cerdà, les línies mestres d’aquest pla tindran en compte la situació de partida de cada comerç i començaran a desenvolupar-se a través de distintes accions de sensibilització, informació i formació. Un segon nivell del pla facilitarà l’accés dels comerços de Xàtiva a les distintes eines informàtiques que s’utilitzen en el camp de l’e-commerce, mentre que en nivells més avançats es farà un major esforç en la implementació i seguiment d’aquestes eines.

La col·laboració dels comerciants en la posada en marxa d’aquest pla és fonamental per adaptar-lo a les necessitats reals de l’empresariat local. Representants de la directiva d’Adexa han assenyalat la importància de comptar amb tècnics que acompanyen el procés de transformació digital del comerç xativí, tant a l’hora de comptar amb un assessorament per accedir a les ajudes oficials, com a en el procés d’implantació del comerç electrònic.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here