El PSPV de Xàtiva presenta la seua candidatura encapçalada per un Roger Cerdà que aspira a repetir com alcalde

0
957
Imatge de l'acte de presentació de la candidatura del PSPV de Xàtiva

Cerdà anuncia les línies mestres del seu programa electoral basades en quatre pilars: polítiques socials, creixement econòmic, turisme i cultura i inversions en infraestructures

La vesprada de dissabte, els Jardins del Palasiet s’ompliren de militants i simpatitzants que acudiren convocats a la presentació de la candidatura del PSPV de Xàtiva per a les eleccions municipals del proper 26 de maig, candidatura encapçalada per Roger Cerdà. L’alcalde va estar arropat pels 21 homes i dones que integren la llista que es va donar a conéixer ahir en públic. A més de Cerdà, intervingueren en l’acte Xelo Angulo i Nacho Reig, números 2 i 3 de la llista, respectivament.

Durant la seua intervenció, Cerdà va demanar un suport majoritari a la ciutadania “per tal de continuar transformant la realitat de Xàtiva i seguir pel camí de creixement per a totes i tots que iniciarem en 2015”, en paraules de l’actual alcalde. Roger Cerdà va desgranar les línies mestres del seu programa electoral basades en quatre pilars: polítiques socials, creixement econòmic, turisme i cultura i inversions en infraestructures.

En quant a les polítiques per a les persones, Cerdà va destacar que “invertirem 600.000 euros per a que l’educació infantil de 0 a 3 anys siga gratuïta a Xàtiva”. L’alcalde socialista també es va referir al seu compromís per donar resposta a les demandes de la joventut de la ciutat, anunciant un pla d’ajudes al lloguer d’habitatges per a joves i per a persones desafavorides on s’invertirà 100.000 euros a l’any. També va dir que “hem creat 400 llocs de treball de manera directa, la mitat d’ells per a gent jove, i continuarem fomentant la creació d’ocupació amb una agència de desenvolupament local que pose en contacte als demandants d’ocupació amb les empreses de la ciutat i facilite la seua contractació”.

Cerdà va demanar el recolzament de la ciutadania per a iniciar un pla de modernització del comerç “que faça que Xàtiva torne a ser el referent comercial que ha sigut sempre”, així com actuacions per a millorar l’oferta de sol industrial, mitjançant el desenvolupament de polígons amb parcel·les de major superfície que permeten l’ampliació o la instal·lació de noves empreses a la ciutat, generant més llocs de treball.

El cap de llista del PSPV-PSOE també va anunciar que reivindicarà majors inversions de la Generalitat al castell de Xàtiva, principal recurs turístic de la ciutat. Cerdà va dir que “cal dur a terme una aposta ferma pel turisme i la cultura amb mesures com l’elaboració d’un pla director del castell, la dinamització de les visites amb especial atenció per al públic familiar, la unificació a través de la web de turisme tota la oferta cultural, d’activitats, d’oci i gastronòmica de la ciutat o fent de la part BIC de l’antic Convent de Santa Clara un espai turístic, fomentant les propostes d’oci i cultura”.

Pel que fa a les inversions en infraestructures, Cerdà es va referir a la construcció del “nou col·legi d’educació especial Pla de la Mesquita que serà una realitat durant la pròxima legislatura”. L’alcalde també va fer esment a la construcció del nou Palau de Justícia a Santa Clara, així com del nou Centre de Salud per a la zona est de la ciutat, “que prestarà servei a 11.000 usuaris que viuen a aquella part de la ciutat i ho necessiten”. Finalment, Cerdà va anunciar l’ampliació del Pavelló de Voleibol amb la construcció d’un edifici annex amb noves pistes d’entrenament.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí