El PSPV de Xàtiva presenta la seua candidatura encapçalada per un Roger Cerdà que aspira a repetir com alcalde


0
762
Imatge de l'acte de presentació de la candidatura del PSPV de Xàtiva

Cerdà anuncia les línies mestres del seu programa electoral basades en quatre pilars: polítiques socials, creixement econòmic, turisme i cultura i inversions en infraestructures

La vesprada de dissabte, els Jardins del Palasiet s’ompliren de militants i simpatitzants que acudiren convocats a la presentació de la candidatura del PSPV de Xàtiva per a les eleccions municipals del proper 26 de maig, candidatura encapçalada per Roger Cerdà. L’alcalde va estar arropat pels 21 homes i dones que integren la llista que es va donar a conéixer ahir en públic. A més de Cerdà, intervingueren en l’acte Xelo Angulo i Nacho Reig, números 2 i 3 de la llista, respectivament.

Durant la seua intervenció, Cerdà va demanar un suport majoritari a la ciutadania “per tal de continuar transformant la realitat de Xàtiva i seguir pel camí de creixement per a totes i tots que iniciarem en 2015”, en paraules de l’actual alcalde. Roger Cerdà va desgranar les línies mestres del seu programa electoral basades en quatre pilars: polítiques socials, creixement econòmic, turisme i cultura i inversions en infraestructures.

En quant a les polítiques per a les persones, Cerdà va destacar que “invertirem 600.000 euros per a que l’educació infantil de 0 a 3 anys siga gratuïta a Xàtiva”. L’alcalde socialista també es va referir al seu compromís per donar resposta a les demandes de la joventut de la ciutat, anunciant un pla d’ajudes al lloguer d’habitatges per a joves i per a persones desafavorides on s’invertirà 100.000 euros a l’any. També va dir que “hem creat 400 llocs de treball de manera directa, la mitat d’ells per a gent jove, i continuarem fomentant la creació d’ocupació amb una agència de desenvolupament local que pose en contacte als demandants d’ocupació amb les empreses de la ciutat i facilite la seua contractació”.

Cerdà va demanar el recolzament de la ciutadania per a iniciar un pla de modernització del comerç “que faça que Xàtiva torne a ser el referent comercial que ha sigut sempre”, així com actuacions per a millorar l’oferta de sol industrial, mitjançant el desenvolupament de polígons amb parcel·les de major superfície que permeten l’ampliació o la instal·lació de noves empreses a la ciutat, generant més llocs de treball.

El cap de llista del PSPV-PSOE també va anunciar que reivindicarà majors inversions de la Generalitat al castell de Xàtiva, principal recurs turístic de la ciutat. Cerdà va dir que “cal dur a terme una aposta ferma pel turisme i la cultura amb mesures com l’elaboració d’un pla director del castell, la dinamització de les visites amb especial atenció per al públic familiar, la unificació a través de la web de turisme tota la oferta cultural, d’activitats, d’oci i gastronòmica de la ciutat o fent de la part BIC de l’antic Convent de Santa Clara un espai turístic, fomentant les propostes d’oci i cultura”.

Pel que fa a les inversions en infraestructures, Cerdà es va referir a la construcció del “nou col·legi d’educació especial Pla de la Mesquita que serà una realitat durant la pròxima legislatura”. L’alcalde també va fer esment a la construcció del nou Palau de Justícia a Santa Clara, així com del nou Centre de Salud per a la zona est de la ciutat, “que prestarà servei a 11.000 usuaris que viuen a aquella part de la ciutat i ho necessiten”. Finalment, Cerdà va anunciar l’ampliació del Pavelló de Voleibol amb la construcció d’un edifici annex amb noves pistes d’entrenament.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here