El PSPV de Bocairent critica la paralització del projecte de remodelació i ampliació del CEIP Lluís Vives

0
905
CEIP Lluís Vives de Bocairent
CEIP Lluís Vives de Bocairent

L’alcalde de Bocairent i candidat del PSPV a la reelecció, Josep-Vicent Ferre, va mantenir dimarts una reunió amb el responsable d’Educació de la comissió executiva nacional del PSPV, Miquel Soler, per tal d’analitzar la situació dels centres educatius de la població i exposar-li els nous projectes. Així, ambdós representants van concloure que el problema més important de la localitat és la remodelació i l’ampliació del CEIP Lluís Vives que estava inclosa en el programa Crea escola de la Conselleria d’Educació per a aquesta legislatura però que no s’ha iniciat encara, com “tants altres projectes de construccions escolars que la Unió Europea està investigant per tal de saber en què s’han invertit les seues subvencions”.

De fet els socialistes apunten que l’Ajuntament de Bocairent va concedir, a requeriment de l’empresa CIEGSA de la Generalitat Valenciana, la llicència d’obres el 10 de febrer del 2010 amb una bonificació del 95% per ser-hi una obra pública. Així mateix, un any després, al febrer del 2011, el consistori va comprar uns terrenys annexos necessaris per a l’ampliació a petició de la Conselleria d’Educació mateixa.

Posteriorment expliquen que, davant el que consideren «ineficàcia» del govern autonòmic, l’alcalde Ferre va mantenir una reunió el setembre del 2014 amb el secretari autonòmic d’Educació qui es va comprometre a estudiar la conveniència de fer-hi el projecte per fases, començant bé pel gimnàs o bé per l’aulari d’Educació infantil, instal·lacions de les quals manca el col·legi. Des de llavors, la Conselleria no ha donat cap pas i acaba la legislatura sense haver-hi licitat ni, per suposat, començat les obres; circumstància que condueix a la permanència de tres aules prefabricades malgrat el compromís de la Generalitat Valenciana de suprimir tots els “barracons” escolars abans de maig del 2015.

Per tot això, Miquel Soler assegura que si el PSPV assumeix la política educativa de la Generalitat en la legislatura pròxima, la remodelació integral del col·legi públic de Bocairent serà una de les seues prioritats, de manera que l’alumnat del poble “tinga les instal·lacions que es mereixen i que el PP ha sigut incapaç de realitzar”. Així mateix, la trobada amb l’alcalde socialista va servir també per tractar altres temes com la implantació de cicles formatius a l’institut de la localitat, l’ampliació d’ensenyaments en el centre d’Educació permanent d’adults i el compromís de garantir plaça gratuïta per a tots els xiquets i les xiquetes d’Educació infantil de primer cicle.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí