El PSPV de Benigànim denuncia que l’ajuntament ven sòl públic per pagar salaris de personal

0
795
Ajuntament Benigànim
L'oposició critica la situació econòmica

El grup socialista de Benigànim ha denunciat la situació econòmica de l’ajuntament dirigit pel PP i ha afirmat que que és una pràctica repetida la venda se sòl municipal per fer front a despeses corrents com els salaris dels treballadors del consistori. Esta actuació  seria per tant una il·legalitat ja que està prohibit vendre Patrimoni Municipal del Sol (PMS) per usar els diners en despeses que no siguen patrimoni, com seria este cas despeses corrents de nòmines de treballadors.

L’Ajuntament de Xàtiva ja va ser condemnat en el seu moment pel Tribunal Superior de Justícia a restituir els diners usats de la venda de PMS per construir fonts per haver fet un ús inadequat, i per a la qual cosa va haver de sol·licitar un prèstec extraordinari.

L’oposició municipal recorda que el desembre de 2008 «l’ajuntament va vendre, amb pressa, els terrenys municipals existents  enfront de l’institut» i que els diners rebuts es van emprar per poder fer front a «la paga extra» dels treballadors. A més a més afegeixen «la venda de terrenys del polígon industrial de la Unitat d’Execució n.26» al conegut com ‘Pinaret’, també de propietat municipal, i que esta venda es va tramitar «per via d’urgència» ja que hi havia «la necessitat urgent de fer caixa per a atendre els seus compromissos de pagament, sobre tot de sous».

El PSPV afirma així que «l’augment d’impostos no resulta suficient per absorbir el forat econòmic que en estos moments ja presenten els comptes municipals» ja que l’augment de la despesa pública en jornals és «superior als 300.000 euros anuals, i encara està prevista una ampliació de plantilla l’any que vé».

Estes mesures s’apliquen, segons el PSPV perquè «les arques municipals no resisteixen més» malgrat que l’ajuntament haja augmentat la pressió fiscal. Així indiquen que l’Impost de Bens Immobles Urbans (IBI) ha crescut un 15,38% i l’impost sobre construccions «entre un 13,15% i un 75% segons supòsits». A més amés apunten que no s’ha suprimit la taxa de l’Ecoparc malgrant que «han anunciat fins el cansament la devolució de dos trimestres, però ni tornen els diners, ni eliminen el seu pagament».

El grup socialista resumeix que «a causa d’esta nefasta gestió econòmica el regidor delegat d’Hisenda i el senyor Alcalde -Juan Antonio Puchades- hauran de firmar un prèstec per poder acabar l’any». Des del PSPV es lamenta d’esta situació mentre que «el grup socialista al juny del 2007 va deixar en la caixa municipal 600.000 euros, tal com va reconéixer la pròpia intervenció de l’Ajuntament».

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí