El PSPV d’Albaida afirma que calen “mesures dramàtiques” per sanejar les arques municipals

0
491
Juan José Beneyto
Juan José Beneyto, alcalde d'Albaida

La portaveu del PSPV a l’Ajuntament d’Albaida, Eva Tormo, ha afirmat que “s’haurien de prendre mesures dramàtiques” per dur a terme un pla de sanejament de la hisenda municipal després que el consistori haja hagut de recòrrer a la petició d’un crèdit per a finançar l’empresa pública Gestiona. El govern municipal va convocar divendres passat un ple extraordinari per a l’aprovació d’esta mesura econòmica que anava acompanyada d’un pla de sanejament exigit per l’entitat bancària concessora, però el PSPV va votar en contra de la proposta del govern del PP perquè “no podem creure’ns un pla que no especifica les despeses, que el PP no té intenció d’aplicar i només el fa perquè l’exigeix el banc” lamenta la regidora socialista.

Tormo censura que l’empresa pública necessite un prèstec “per tapar un crèdit que ja tenia, i que com no el pot tancar per falta de diners es veu abocada a demanar un altre prèctec per pagar”. Així la líder socialista recrimina a l’alcalde Juan José Beneyto que “mentia” quan des del seu govern asseguraven “que era una empresa sanejada i que havia de salvar a l’ajuntament de la situació” però que ara és l’empresa la que necessita l’aval de l’ajuntament per demanar un prèstec.

Segons explica Eva Tormo el banc demana l’aval de l’ajuntament “amb l’únic que aquest pot avalar, que són els fons estatals i els de la Diputació, que són els que etan permetent que l’ajuntament pague els sous als treballadors”. Així assegura que “la mala gestió de l’alcalde ha enfonsat l’ajuntament i Gestiona, i ara només li queda jugar amb els jornals dels treballadors municipals” critica la portaveu.

TAMBIÉN TE PUEDE INTERESAR  Roger Cerdà proposa un pla d'habitatbe per Xàtiva amb 100.000 euros a l'any en ajudes al lloguer

Eva Tormó explica que el seu partit per “responsabilitat política” va fer “un pas al front” en oferir al govern del PP un pacte de govern per dur a terme “un pla de sanejament seriós”. No obstant lamenta que el PSPV va rebutjar este pla de sanejament perquè “és rigorós en els ingressos però no en les despeses, on les referides a personal i despesa corrent han de disminuir en gran mesura i al pla que presenten no s’especifica cap mesura concreta en este sentit”.

La regidora albaidina assegura que “des del PSPV vam garantir que si els socialistes formàvem part d’eixa comissió per fer un pla de sanejament que permetera eixir de la greu situació, el PSPV respectaria el pacte fins a les últimes conseqüències, tenint en compte però que aquestes s’aplicarien amb el consens del grup”. No obstant Tormo lamenta que l’equip de govern del PP “va rebutjar l’oferiment del pacte demostrant que no es creu el pla de sanejament i no té voluntat de millorar la més que complicada situació econòmica municipal”.

Eva Tormo coclou que l’equip de govern de Juan José Beneyto “està esgotat i només té ganes de que passen els dos anys que resten per acabar la legislatura”.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here