El PSPV d’Aielo critica que el PP maniobra perquè el ple del pressupost i del PGOU no tinga públic

0
911
Espí (PSPV) i Pinter (PP)
Espí (PSPV) i Pinter (PP)

El PSPV d’Aielo de Malferit ha denunciat públicament les “martingales burocràtiques” del govern local del PP, per evitar tractar els pressupostos municipals de 2015 i la informació del Pla General d’Ordenació Urbana en una sessió plenària ordinària amb públic. El portaveu dels socialistes d’Aielo, Juan Rafael Espí, ha explicat que, “és evident que a les 14,15 o 14,30h no pot anar tota la gent que sí podria acudir a les 20h, i tant la insistència en fer el ple extraordinari com els problemes que se’ns posa a la oposició per accedir a la documentació prèvia necessària, indiquen que Pínter i el PP tenen alguna cosa que ocultar”, assenyala.

En primera instància, l’alcalde va convocar el dia 19 un ple extraordinari per al 22 de gener a les 14,30h, tres dies després, “en una convocatòria plena de defectes de forma, de pressa i corrent, sense dictamen de la comissió informativa, quan els assumptes a tractar són d’especial importància”, explica Espí. Per tal motiu, el grup socialista va presentar el dia 20 un recurs de reposició, i davant d’això es va desconvocar la sessió per a convocar-la dilluns 26 de gener a les 14,15h.

Juan Rafael Espí explicava que “el ple ordinari estava previst per al 29 de gener, només tres dies després, i eixa insistència en fer-lo extraordinari es deuria explicar al decret de convocatòria, una explicació que per llei s’ha de donar i a la que no hem tingut accés”. Això, sumat a la negativa a facilitar al grup socialista al dictamen de la Comissió Informativa, “ens ha forçat a impugnar novament el ple, perquè és una sessió important i estes no son les formes”, expliquen.

Els socialistes consideren que “el Govern del PP fa difícils coses que tindrien que ser fàcils i transparents, que no fa mes que alçar sospites. Els pressupostos per a 2015 i el Pla General d’Ordenació Urbana són assumptes importants, i els entrebancs que se’ns posen a l’oposició per a accedir als documents i al públic per a assistir a l’horari habitual, no fan més que mantenir una línia d’oscurantisme molt habitual al PP i que s’ha d’erradicar de les institucions públiques”, conclouen.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí