El PSPV aposta per convertir la Mancomunitat de la Vall d’Albaida en comarcal amb totes les forces polítiques representades

0
1127
Mancomunitat de la Vall d'Albaida.

La proposta pretén donar més poder als nuclis més poblats, la qual cosa també suposaria un increment en la inversió de l’ens públic

Vicent Gomar, alcalde socialista de la Pobla del Duc i President de la Mancomunitat de Municipis de la Vall d’Albaida, i Fede Vidal, alcalde d’Alfarrasí i, recentment proclamat Secretari General del PSPV-PSOE de la Vall d’Albaida, defenen la importància de conformar una comissió per tal que totes les forces polítiques amb representació a la Vall tinguen cabuda.

La Comunitat Valenciana va aprovar la Llei 21/2018, de 16 d’octubre, de la Generalitat, de mancomunitats, que va plantejar un canvi en l’estructura de les mancomunitats, passant de ser una entitat merament de gestió de serveis a un plantejament regit per l’àmbit territorial. En aquests moments, la Mancomunitat de la Vall d’Albaida equipara tots els pobles a un mateix nivell, sense importar el nombre d’habitants i posa a totes i tots els ciutadans amb la mateixa importància, ja que els seus representants tenen el mateix pes que altres poblacions de la Vall.

“Des de la Mancomunitat estem fent una important tasca de consens, reunint-nos amb totes les parts per tal de fer una Mancomunitat amb una representació més àmplia, per a donar un servei de qualitat a tots els pobles i els seus habitants”, explica el President Vicent Gomar.

“Per tal de fer front a la creixent despoblació, no podem defendre una estructura que pose als pobles més menuts en una situació de desavantatge enfront dels grans nuclis, que ja tenen major capacitat de gestió de recursos i serveis”, reivindica Fede Vidal.

Així afirmen que reconvertir la Mancomunitat de Municipis en una entitat comarcal, «no només donaria més poder als nuclis més poblats, sinó que també suposaria un increment en la inversió de l’ens públic, ja que s’hauria d’ampliar la contractació d’habilitats nacionals a temps complet, entre altres despeses de gestió».

El PSPV-PSOE de la Vall d’Albaida defensa una entitat pública eficient, igualitària, que gestione d’una manera eficient i que pose a totes les ciutadanes i tots els ciutadans al mateix nivell, fent front a les diferències que implica formar part del món rural en aquests temps.

Amb aquesta iniciativa també s’espera reprendre l’activitat plenària que va frenar l’última ona de la pandèmia amb la variant òmicron de la Covid-19 que va incidir especialment en la nostra comarca, amb un alt índex d’incidència a Ontinyent.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí