El PSPV anuncia que la inversió en la línia Xàtiva-Alcoi superarà els 20 milions amb la renovació de vies

0
1887
Imatge de la línia Xàtiva-Alcoi.

Rebeca Torró apunta que a la licitació d’una inversió de 8’5 milions per a seguretat a la que s’afegirà altra de 12 milions per a renovació de les vies

La Secretària General del PSPV d’Ontinyent, Rebeca Torró, ha mostrat la satisfacció dels socialistes ontinyentins per la confirmació de que el gestor ferroviari ADIF va a invertir més de 20 milions d’euros en millores a la línia Xàtiva-Ontinyent-Alcoi, un extrem que, apuntava, “corrobora novament que Ontinyent i La Vall d’Albaida per fi estan al mapa de les inversions”.

En concret, i segons anunciava dies arrere la diputada socialista al Congrés Patricia Blanquer, estos diners arribaran en un primer projecte d’instal·lació de bloqueig d’alliberament automàtic al tren, cosa que incidirà directament en un augment de la seguretat i de la freqüència dels trens; mentre que també es posarà en marxa un segon projecte de renovació de les vies, que reduirà la durada dels viatges.

Esta mateixa setmana ADIF ha aprovat la licitació del primer projecte per valor de 8’5 milions d’euros, cosa que Rebeca Torró destaca que “confirma definitivament que l’obra va a executar-se, i corrobora que per primera volta en molts anys va a invertir-se a la línia”. A falta la redacció del projecte de renovació de les vies, que tindrà un cost de 185.000 euros i que donarà pas a altra inversió de 12 milions d’euros, Torró destacava que “per fi està concretant-se l’arribada d’inversions històriques a la línia, que ens permetran comptar amb un tren adaptat al segle XXI i vertebrar el territori amb una infrastructura digna”.

La primera actuació, una volta adjudicats els treballs, té uns terminis previstos de 10 mesos per a la redacció del projecte (3) i l’execució de les obres (7), iniciant-se en qualsevol cas en 2019. En aquest cas els terminis estan fixats per a que el projecte estiga a punt en 2019, licitant-se l’actuació a finals del mateix any. Als dos casos, els treballs estaran a càrrec d’ADIF, entitat pública que depèn del Ministeri de Foment, titular de la línia.

Per a la Secretària General dels Socialistes, “en acabar la legislatura, Generalitat, Diputació, Unió Europea i Govern d’Espanya hauran invertit molts milions d’euros per sentar les bases de projectes que van a canviar Ontinyent i la Vall d’Albaida. Ara cal seguir treballant perquè a partir dels fonaments que estem sentant pugam construir el futur que volem i meresquem a la ciutat i la comarca”, concloïa Torró.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí