El PSPV acusa a Sanitat i l’Ajuntament d’improvisar l’hospital d’Ontinyent per estar junt a una depuradora

2
861
Hospital Ontinyent
L'Hospital d'Ontinyent estaria a 100 metres d'una depuradora

El portaveu de Sanitat del PSPV a les Corts Valencianes, Ignacio Subías, ha acusat a la Conselleria de Sanitat i a l’Ajuntament d’Ontinyent d’haver «improvisat» el projecte del futur hospital i de «deixadesa» per no haver solventat els problemes que causarà la depuradora d’aigües malgrat conéixer els problemes des de febrer de 2008.

D’esta forma Subías ha exigit «solucions immediates» tant a la Generalitat com al consistori «per evitar més retards en la construcció d’un servei de primera necessitat com és un hospital» ja que en l’actual situació «s’impedeix l’arribada de les inversions perquè no hi ha cap decisió sobre com es portarà endavant en nou hospital d’Ontinyent«.

Segons ha destapat durant este cap de setmana el diari Levante-EMV el tècnics de conselleria han qüestionat la ubicació del projecte del futur hospital a cent metres de l’estació depuradora d’aigües residuals d’Ontinyent i d’Agullent per a la qual cosa abans de construir-se l’hopital s’han d’executar mesures per disminuir els olors i sorolls que es produeixen des d’esta planta depuradora. Segons els mateixos tècnics estes obres de correcció de la depuradora tindrien un cost de 2 milions d’euros. A més a més també caldrien altres millores com la consolidació del talús on estarà ubicat el recinte per les condicions geotècniques del sòl i per la seua proximitat al riu Clariano.

Davant esta situació Ignacio Subías ha lamentat la «improvisació i falta de planificació» per part de l’Ajuntament per la cessió d’estos terrenys a la conselleria, i que a més a més les dues administracions tenien coneixement del problema des de febrer de 2008 per la qual cosa «han tingut una flagrant deixadesa per no haver solvenat encara el problema, mentre es miren a la cara les dues administracions del PP, actuant de forma irresponsable davant un servei de primera necessitat que es va retardant ‘sine die’ perjudicant a tota la població de la zona».

Així el responsable de Sanitat socialista ha demanat «solucions ja» per a la qual cosa el que cal és «o solucionen el problema greu quen han deixat de banda sense solventar durant quasi dos anys, o ubiquen l’hospital a un altre espai, però que no es reatarde ni un dia més la seua construcció».

Subías resumeix afirmant que «a l’entrada de l’any 2010 l’hospital d’Ontinyent, després de 3 anys, encara està en un nivell d’execució zero, està tot en l’aire i els ciutadans veuen com es menyspreen les seues necessitats i no es dóna cap resposta a un necessitat bàsica». Així el portaveu del PSPV ha anunciat que «per a l’inici del curs parlamentari de les Corts presentarem una bateria de preguntes per al conseller de Sanitat –Manuel Cervera– per demanar responsabilitats pel retard del projecte, per la falta d’inversions i per la irresponsabilitat amb la que s’ha jugat amb l’atenció de la ciutadania d’Ontinyent i la seua zona, problemes als que s’han de donar solucions immediates«.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí