El PSPV acusa a Rus de que la Diputació gasta més diners en concursos populars que en teleassistència

0
866
Rebost Dipu Rus
El PSPV diu que Rus fa un ús electoral de Benestar Social

El grup socialista de la Diputació de València ha denunciat que la Diputació de València, presidida per Alfonso Rus (PP), s’ha gastat quasi el 30% del pressupost de Benestar social «en organitzar festes, concursos i creuers al carib mentre la resta de la província pateix els efetes de la crisi».

Estes despeses suposen així 1.225.000 en concursos com ‘els Majors Ballen’, ‘El Rebost de la Dipu‘ (concurs de cuina), ‘Sona la Dipu per als Majors’, ‘Per a nosaltres també Sona’ (destinada a persones amb discapacitats), ‘La Dipu t’acosta als Balnearis’ o per pagar «un creuer pel Carib a 36 persones» denuncia el portaveu socialista Rafa Rubio. Així ho compara amb el programa de Teleassistència permajors de 65 anys que rep menys diners, amb 1.150.000 euros.

Rúbio ha explicat així que «la Diputació destina 3.227000 euros per als serveis socials dels municipis de 10.000 habitants, ja que està obligada per llei», però apunta que «estos sumen un total de 481.

El dirigent socialista recorda que, per culpa de la crisi econòmica, els ajuntaments es veuen obligats a destinar part dels seus pressupostos a cobrir les necessitats dels seus ciutadans i a canvi «no reben ajuda d’institucions com la Diputació o com la Generalitat».

Així Rafa Rúbio ha lamentat que la política de benestar social a la institució provincial «siga tan pobra» i centrada en la festa», però lamenta que «per al PP des d’un punt de vista electoral, és més profitós l’excursió d’un dia que el treball constant tots els dies». Així el portaveu del PSPV assegura que el lema del president Rus és «apanye’s qui puga, mentres que creen una xarxa clientelar electoral amb programes com estos» i ha afegit que «esta és la diferència entre uns i altres».

D’esta forma Rus ha demanat que «ja està bé de culpabilitzar als alcaldes de tot i no prestar la col·laboració necessària als ajuntaments» i ha exigit a la diputada de Benestar Social, Amparo Mora, que «deixe de actuar com una relacions públiques i comence a trebalar per les necessitats socials dels ciutadans de la província».

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí