El PSPV acusa a l’alcalde d’Aielo d’obligar a les famílies a «retre-li homenatge» per rebre una ajuda

2
939
José Luis Juan Pinter
José Luis Juan Pinter, alcalde d'Aielo de Malferit

El portaveu del PSPV d’Aielo de Malferit, Miquel Sarrió,  ha denunciat que l’alcalde del PP, José Luis Juan Pinter, va organitzar un «besamans» per concedir a les famílies una ajuda per material escolar. Així el grup socialista ha lamentat que el passat 1 de setembre es va organitzar un acte públic per atorgar uns bons de material escolar per xiquets d’entre 3 i 6 anys en el que «obligava a les famílies a acudir a l’acte a l’Auditori Municipal» perquè en cas d’absència no es beneficiarien de l’ajuda pública de 25 euros.

En l’acte, segons explica Miquel Sarrió, «un treballador de l’ajuntament anava cridant un a un a tots els 172 xiquets mentre que una regidora plasmava els noms i cognoms en un xec que el propi alcalde donava al pare o a la mare del xiquet». Sarrió recorda que el ple municipal va aprovar en el seu moment concedir estes ajudes «a tots els xiquets empadronats al municipi que tinguen enre 3 i 6 anys escolaritzats en el Cicle d’Educació Infantil». No obstant ha apuntat que «quan l’alcalde va enviar una carta a les famílies que es beneficiarien de la subvenció, va especificar que per recollir el bo haurien de fer ‘acte de presència’ en la recepció organitzada pel consistori». El portaveu socialista ha lamentat que «en un moment de crisi econòmica, Pinter sols pensa en que vingen a retre-li homenatge i deixe sense ajuda aquelles famílies que no van anar a l’acte».

D’esta forma el dirigent del PSPV a la localitat ha comparat la cerimònia organitzada amb la que va fer el president de la Diputació de València, Alfonso Rus, a través del programa ‘La Dipu te Beca’ amb el qual s’atorgaven beques de treball a joves universitaris en el que també s’obligava als beneficiaris a rebre personalment la concessió. Així Miquel Sarrió lamenta que Pinter «igual que Rus, s’ha convertit en un ‘senyor feudal’ que imposa condicions tan vergonyoses com que vinguen a besar-li la mà per donar una ajuda de 25 euros».

El regidor del PSPV d’Aielo de Malferit ha assegurat qe «s’ha generat molt de malestar entre les famílies que no han rebut el bo» i ha advertit que així s’ha incomplit l’ajuda anunciada perque esta «anava dirigida a tots els xiquets empadronats i matriculats en el Cicle d’Infantil i no s’ha complit». Per una altra banda Sarrió recorda que «la Llei General de Subvencions diu que el beneficiari té dret a rebre l’ajuda, de la mateixa forma que l’administració ‘està obligada’ a concedir-la».

En esta situació el grup socialista afirma que han demanat a l’equip de govern «que es concedeixca l’ajuda a tots els xiquets, encara que no estigueren en l’acte, donat que l’alcalde l’any passat ja va incomplir l’acord del ple en el que tota la població tindria llibres de text gratuïts, moció que va ser presentada pel grup socialista, i en la que el PP es va abstindre».

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí