El PSOE manté sobre la taula retardar les primàries a Ontinyent i confiar amb que s’alce el secret de sumari de Rodríguez

0
1750
Jorge Rodríguez, amb els reguidors de l'equip de govern d'Ontinyent

Mercedes Caballero afirma que Ferraz va haver d’advertir a Rodríguez que no podia ser candidat perquè el PSPV va fer desistiment de les seues funcions

Que Jorge Rodríguez no siga el candidat a l’alcaldia d’Ontinyent pels socialistes encara no seria definitiu. Així ho ha deixat caure la secretària general del PSPV de la província de València, Mercedes Caballero, qui ha afirmat que encara estaria sobre la taula l’oferta de retardar les primàries a Ontinyent, a l’espera que es puguen produir novetats en el cas Alquería que investiga a Rodríguez per malversació, i que aquestes novetats pogueren permetre-li continuar en la carrera.

Caballero, pròxima al secretari d’Organització del PSOE, José Luis Ábalos, ha volgut explicar d’aquesta manera que el comunicat realitzat per l’Executiva Federal en el qual s’advertia que Rodríguez no disposava del dret de presentar-se al procés intern per estar suspès de militància, «no és un veto» perquè aquest procés no està tancat. «Encara podem fer un calendari propi per a Ontinyent, com ho hem fet amb la ciutat d’Alacant, per les circumstàncies especials de cada localitat, i fins i tot el procés es podria retardar fins a gener, i esperar a veure si en els pròxims mesos es produeix l’aixecament del secret de sumari per a conèixer l’abast de la recerca i quines mesures s’han de prendre», indica Caballero.

La dirigent provincial apunta així que «no podem deixar que Jorge Rodríguez es present i que després, quan s’haja de validar estatutàriament, es tombe la seua candidatura». Subratlla a més que «les normes es van aprovar entre tots i ningú es va oposar al reglament, i allí es va dir que no es podia ser candidat si no s’està en ple ús dels drets».

S’accentua la divisió

El cas de la candidatura de Rodríguez ha tornat a marcar la divisió interna dels socialistes valencians entre els afins a Ximo Puig i els de José Luis Ábalos. Així, després de les manifestacions del líder del PSPV en les quals afirmava que no compartia la decisió presa des de Madrid, i les de Rodríguez en les quals assenyalava directament com a responsables a Pedro Sánchez i a Ábalos, Mercedes Caballero ha criticat que «si volem especular s’ha volgut jugar a donar papers de poli bé i poli dolent».

Caballero ha destacat que l’advertiment a Jorge Rodríguez la va fer Ferraz «perquè des de l’estructura de país -en referència al PSPV- es va fer desistiment de funcions, perquè era li caorrespondía a aquesta notificar-li la situació, ja que va ser qui li va suspendre la militància. Han volgut ser el ‘poli bé’ llavant-se les mans, i deixar ‘a l’altiplà’ com ‘poli dolent'».

També ha assegurat Caballero que el Federal es va posar en contacte amb la secretaria d’Organització del PSPV -carregue que exerceix José Muñoz- per a saber si s’anava a comunicar a Rodríguez que no podia presentar-se a les primàries, al que va haver-hi una «resposta negativa». De la mateixa manera afig que tant la secretaria d’Organització valenciana com Jorge Rodríguez són coneixedors de la proposta d’ajornar les primàries, però «no s’ha rebut cap resposta».

Finalment Mercedes Caballero recorda que «nosaltres reclamàvem responsabilitats al PP quan eren els seus polítics els detinguts, el llistó està alt i ho hem de respectar». Així destaca que «hem fet dimitir a dos ministres -Màxim Huerta i Carmen Montón- sense haver-hi cap legalitat en els seus casos, i ho van deixar per a no perjudicar a la marca del PSOE». Amb tot acaba dient que si Jorge Rodríguez organitza una candidatura independent «diria poc i no gaire bo d’ell», i que si sent incòmode militant en el partit «ningú li posa una pistola en el cap, és lliure de marxar-se».

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí