“El projecte polític de Jorge Rodríguez no ha acabat”

0
1358
Imatge de la roda de premsa en la que Jorge Rodríguez va anunciar la seua dimissió com a president

El ja expresident de la Diputació de València ha deixat el càrrec, però sols delega l’alcaldia d’Ontinyent, on comença a hivernar sabent que encara compta amb fidels

“El projecte polític de Jorge Rodríguez no ha acabat”. Amb esta contundència i confiança es mostren des del cercle més proper de l’ex president de la Diputació de València i alcalde d’Ontinyent amb funcions delegades, malgrat estar investigat dins el cas ‘Alqueria’ per presumptes irregularitats en contractes d’alta gestió a l’ens provincial.

Jorge Rodríguez feia este dilluns un pas enrere en la Diputació de València dimitint del seu càrrec de president, càrrec que tot apunta ocuparà l’encara vicepresident socialista Toni Gaspar, i renunciant al seu escó a la Diputació. I el mateix dia va fer un pas al costat a Ontinyent, anunciant que delega les funcions de batlle en la seua mà dreta a l’ajuntament, Rebeca Torró. I la diferència de moviement no és gratuïta: mentre l’alta esfera de la Diputació l’ha perduda ja per les pressions del PSPV a nivell autonòmic, l’Ajuntament d’Ontinyent és una carta que es reserva dins la mànega.

Este fet li dona uns mesos -menys d’un any- amb la qual cosa, creuant els dits, podria arxivar-se la causa -situació molt difícil de que es produeixca-, o que s’alce el secret de sumari i s’aigualisquen els càrrecs pels quals se l’investiguen. Este és el clau roent al que s’agafen, però tampoc és l’últim tren.

Propis i estranys reconeixen que la joventut de Jorge Rodríguez (39 anys acabats de complir) ha estat molt important en la seua carrera política, una carrera fulgurant que ha projectat una imatge no sols de canvi d’era política desbancant al PP, sinó també de relleu generacional de l’estament socialista. Però esta joventut també ha servit com a blanc de les crítiques, així alguns diuen que ell i el seu equip han volgut anar massa depressa i han pecat d’impertinència, d’altres que ha anat “amb presses i a tota costa”, una estratègia que l’ha portat jugar al límit, i que quan es juga al límit es corre més perill de xafar fora de la línia legal, en la que molts creuen que l’han caçat en el cas Alqueria. Ara esta joventut serveix per parlar de que, malgrat que se l’haja pogut frenar en sec, encara tindria temps per davant per refer-se.

TAMBIÉN TE PUEDE INTERESAR  Consell, Diputació i Universitat de València col·laboren en un projecte de recerca social en la Ribera Alta

El mateix cercle de Jorge Rodríguez no vol parlar de noms, però mostren el convenciment que l’operació contra ell s’ha gestat a l’interior de la casa socialista, i el nom que ningú vol dir però en el que molts pensen és el de José Luis Ábalos. La mà dreta del líder del PSOE, Pedro Sánchez, està vivint a la seua maduresa els seus moments de més rellevància política, en fer sorgir de les cendres al líder socialista i acompanyar-lo com escuder fins al Govern d’Espanya on ha aconseguit la cartera del Ministeri de Foment. Ábalos va ser qui va marcar un abans i un després en com el PSOE havia d’actuar amb el cas de Jorge Rodríguez, així mentre el matí del dimecres 27 de juny, quan tot l’estament del PSPV mirava amb estupor i sols encertava a dir que calia esperar, el també secretari d’Organització del PSOE va marcar un abans i un després en ser el primer dins del partit qui va dir que Rodríguez havia de dimitir.

Donava així un cop definitiu a Rodríguez en eixe moment al que ni Ximo Puig es podia resistir. Se li suspenia la militància i s’apartava a un dirigent incòmode per a Ábalos que, en la seua lluita de poder intern del socialistme valencià contra Puig, també veia que Rodríguez començava a agafar un poder propi que calia desfer per assentar als seus fidels.

Ábalos, gat vell, es cobrava les factures que tenia pendents amb Jorge Rodríguez que va insinuar una disputa de poder provincial en València, lluita que finalment no va disputar, però que va continuar en un segon acte a nivell comarcal en el que Rodríguez va aconseguir més suports que el de Torrent.

TAMBIÉN TE PUEDE INTERESAR  Agullent equipa amb un desfibril·lador el camp de futbol municipal

I en este poder comarcal que pretén mantindre i alimentar Jorge Rodríguez és en el que té totes les esperances, un poder comarcal que va poder cultivar durant els tres anys de govern a la Diputació i que s’ha guanyat uns fidels territorials i també de la seua generació. Uns suports que es van mostrar en els moments més durs de Rodríguez, trencant una visió uniforme dins del partit de com s’havia de reaccionar davant este cas. Uns suports que insisteixen en la crítica a l’operació amb el mateix argument: “és absolutament desproporcionada”. Uns suports que també han perdut efectius durant estos dies, veus autoritzades dins del partit que alguns propers a Rodríguez han trobat a faltar en els pitjors moments.

Però els fidels passen ara a tindre un líder que es quedarà a la seua cova d’Ontinyent, on manté encara l’acta de regidor i un equip incondicional; Jorge Rodríguez comença a hivernar i sols amb el temps sabrem si desperta algun dia.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here