El Projecte Emys comptabilitza 13 exemplars de tortugues europees i ibèriques a Albalat de la Ribera

0
275
Dos exemplars de tortuga d'estany europea.

S’han censat 11 Emys orbicularis i 2 Mauremys leprosa en els Ullals de Senillera d’Albalat

Del 19 de maig al 20 de setembre, el Projecte Emys d’Acció Ecologista-Agró ha protagonitzat el seguiment de la població de tortugues d’estany europees (Emys orbicularis) dels Ullals de Senillera del Parc Natural de l’Albufera de València, ubicats en el terme municipal d’Albalat de la Ribera.

La tortuga d’estany europea va ser reintroduïda en Albalat l’any 2017 quan, en el marc del Projecte Emys, es van soltar quatre Emys orbicularis amb ràdio-transmissors en l’Ullal de Senillera B. En 2020 i 2021 la Generalitat Valenciana va reforçar esta població amb la solta de 10 i 6 juvenils, respectivament, en l’Ullal de Senillera A.

Durant el seguiment realitzat esta temporada amb mornells i xips per una colla de voluntaris d’Albalat, el Projecte Emys ha pogut recapturar i censar en Senillera A 11 tortugues d’estany europees: nou de les Emys orbicularis alliberades fa dos anys, una dels juvenils soltats l’edició anterior i una de les primeres reintroduïdes el 2017.

A més a més, en l’Ullal de Senillera A, hem localitzat les dues tortugues d’aigua ibèrica (Mauremys leprosa), que tenim identificades des del 2020 i 2021. Lamentar, però, que per segona vegada hem capturat i retirat de Senillera A una exòtica i invasora tortuga de florida (Trachemys scripta).

Esta temporada en La Ribera, però fora del Parc Natural de l’Albufera, el Projecte Emys també ha realitzat el seguiment de la població de tortugues autòctones del Riu Magre. Concretament, al seu pas per la subcomarca del Marquesat, on hem censat una Mauremys leprosa i tres Trachemys Scripta.

Des d’AE-Agró han agraït la participació de les persones voluntàries que han fet possible el Projecte Emys 2022 a Albalat de la Ribera. També la implicació i el compromís de la resta de persones que des del Tancat de la Pipa, el Barranc de l’Horteta de Torrent, els Ullals de Senillera, la Marjal de Rafalell i Vistabella, la Marjal d’Almenara, Moncofa, el riu Canyoles, les llacunes de Montserrat, el barranc del Carraixet, el Marquesat, Cofrents o Begís han contribuït a la conservació de les nostres tortugues autòctones.

Finalment, recordar que el Projecte Emys, iniciativa de ciència ciutadana, que compta amb el suport de la Generalitat Valenciana i, per segon any consecutiu, també amb el de Caixa Popular, ja ha finalitzat, però tornarà en 2023 amb les mateixes forces i ganes de sempre. Si vols saber més, segueix-nos en xarxes socials o envia un correu electrònic a projecteemys@gmail.com.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí