El projecte EMPACE finalitza les activitats formatives per reduir la taxa de desocupació al Camp de Morvedre

0
642
Imatge dels beneficiaris del pla

Com a part del projecte, el 17 de setembre se celebrarà la I Fira d’Ocupació Comarcal on els assistents podran deixar els seus currículums a les empreses participants

El Projecte EMPACE, entre els objectius del qual es troben tractar de reduir la taxa de desocupació a la comarca o millorar l’ocupabilitat de les persones, ha finalitzat les activitats formatives de la seua edició 2018-2019. Estes accions han atés principalment dones majors de 45 anys amb formació, jóvens menors de 30 anys amb escassa qualificació i persones desocupades de llarga durada. El 63% de les persones ateses han sigut dones amb edats compreses entre 19 i 54 anys, enfront del 37% dels participants que han sigut homes amb edats compreses entre els 17 i 54 anys. Des de l’equip Som Comarca destaquen que durant l’etapa formativa s’ha atés població de diverses nacionalitats, tals com hondurenya, marroquina, argentina, dominicana, algeriana, brasilera i espanyola.

Este projecte va nàixer fa dos anys com a eix integrador per a unificar esforços en la creació d’una xarxa comarcal de desenvolupament sostenible, a més de com a factor d’innovació a l’entorn d’àmbits comuns sobre cultura, història, ocupació sostenible, gastronomia, cultius autòctons i medi ambient.

En l’edició 2017-2018 d’este mateix projecte es va dur a terme una anàlisi comarcal en què es va detectar la necessitat de formació i orientació laboral per part de la població desocupada, es van realitzar tallers i sessions de seguiment individualitzades i es va difondre la iniciativa a través de les xarxes socials per a fomentar així la cohesió dels municipis de la comarca mitjançant l’articulació de la gestió de polítiques públiques.

La nova edició 2018-2019 sorgix com a resposta a l’existència de necessitats i demandes detectades dins del Pla Territorial per l’Ocupació del Camp de Morvedre que va constatar que la comarca ha patit una evolució desfavorable de l’ocupació com a conseqüència del procés de transformació de l’economia de la zona, derivada de la crisi econòmica.

Així doncs, la intencionalitat d’este projecte, en què s’integren diverses administracions com la Generalitat Valenciana a través del servici Labora, els ajuntaments de Sagunt i Canet d’En Berenguer, les mancomunitats de Les Valls i La Baronia, així com els sindicats CCOO i UGT, l’associació d’empresaris ASECAM, la Federació de Comerciants de Sagunt i l’Associació d’Agricultors AVA, tracta de reduir la taxa de desocupació a la comarca del Camp de Morvedre, millorant l’ocupabilitat de les persones, i promoure la unitat de tots els municipis a través d’una xarxa comarcal comuna. Un mitjà per a aconseguir-ho és la formació en l’àrea de turisme i indústria, donada la configuració sociocultural i demogràfica que ofereix la comarca, i les possibilitats futures d’inserció laboral dins de la comarca del Camp de Morvedre.

Les accions del projecte EMPACE van dirigides principalment a col·lectius conformats per persones desocupades de llarga durada, jóvens amb escassa qualificació i dones desocupades de més de 45 anys.​

I Fira d’Ocupació Comarcal

D’altra banda, el pròxim 17 de setembre se celebrarà la I Fira d’Ocupació Comarcal, en el Centre Cultural Mario Monreal (de 9 a 14 hores). En l’esdeveniment col·laboraran el servici LABORA-SERVEF i ASECAM, que tractarà la situació laboral actual i perfils laborals més demandats; la directora general d’Emprenedoria i Cooperativisme, Teresa García, que tractarà temes tals com emprendedurisme i cooperativisme; i empreses emprenedores com ENCAMINA que tractarà temes com la marca personal i l’ús de xarxes socials i les TIC. També estaran presents nombroses empreses de la comarca que recolliran currículums dels interessats a buscar ocupació, ja que l’assistència és oberta a qualsevol persona.

S’ha procurat també a través de la Fira d’Ocupació generar un calat generalitzat entre la població susceptible d’ocupabilitat de la comarca, amb la intencionalitat de procurar la seua futura inserció o fomentar les seues possibilitats d’emprenedoria.

Com a tancament del projecte d’enguany, el dimecres 18 de setembre tindrà lloc l’acte de cloenda en el Centre Cívic Antic Sanatori del Port de Sagunt, a les 11 hores, amb la presència del Consell Rector, de tots els agents socials que han participat en el pacte territorial, a més de les persones participants, la regidora de Promoció Econòmica, María José Carrera, i l’alcalde de Sagunt, Darío Moreno.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí