El projecte del Museu del Tèxtil Valencià a Ontinyent afegeix un Centre de Formació finançat amb fons europeus

0
1455
Imatge de l'acte de presentació del projecte.

Es construirà un nou edifici de dues plantes adjacent a la nau més propera al Clariano, i que servirà per impulsar el teixit econòmic de la zona

El projecte definitiu del Museu del Tèxtil Valencià inclou un Centre de Formació municipal que serà finançat amb fons europeus. Així es confirmava aquest dimecres en l’acte de presentació pública del projecte, que tenia lloc a la nau ja construida del Museu i on l’equip d’arquitectes Soler-Torró donaven detalls de l’actuació que es preveu iniciar en 2022.

L’acte també comptava amb les intervencions de l’Alcalde d’Ontinyent i President de la Fundació Museu del Tèxtil de la Comunitat Valenciana, Jorge Rodríguez; el President de Caixa Ontinyent, Pepe Pla; i el d’ATEVAL-CV, Pepe Serna; i reunia al voltant de 50 persones entre les quals es trobaven membres del Patronat de la Fundació Museu del Tèxtil, de la corporació municipal i representants de diverses associacions. En l’acte es repassava el projecte de l’actuació a executar en la nau més propera al riu Clariano, que juntament a la nau ja construida tindrà ús com a espai expositiu i d’activitats. A més a més, es detallava com va a ser la nova edificació projectada, que estarà adjacent a aquesta, i que es preveu destinar a un espai formatiu que podrà donar cabuda a iniciatives que suposen un impuls per al teixit econòmic de la zona.

Segons explicaven Natxo Torró i Silvana Soler, l’edifici rehabilitat comptarà amb una planta semisòtan de 28 m² de superficie construida i una planta baixa de 608 m², on hi haurà dues grans sales de 383 i 138 m², porxe, cafeteria, escala i pasarel·la. A l’obra nova hi haurà una planta baixa de 287 m² amb hall d’accés, recepció, distribuidor, escala, magatzem, 3 aules, un pati de 31 m²; i 3 lavabos per a home, dona i persones amb mobiltiat reduida. En aquest nou edifici també hi haurà una primera planta de 251 m² amb sala d’usos multiples, sala de reunions, 2 despatxos dos distribuidors, un pati de 51 m², i 2 lavabos. En total, entre tots dos edificis, hi haurà 1175 m² de superficie construida, als que s’afegirà un espai exterior a urbanitzar de 1.505 m².

El President de la Fundació Museu del Tèxtil i Alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, explicava que les obres van a comptar amb amb un pressupost de 1’1 milions d’euros per a la rehabilitació de la nau ja existent i prop de 500.000 per al nou edifici. En la part a rehabilitat es compta amb una subvenció de 400.000 euros de la Diputació de València més de 300.000 euros de la Unió Europea mitjançant l’Estratègia de Desenvolupament Urbà

Sostenible i Integrat (EDUSI) i al voltant de 300.000 euros de l’Ajuntament, tot i que s’ha demanat una subvenció del ‘Pla Conviure’ de la Vicepresidència Segona i Conselleria d’Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica,d’ajudes a la reforma, rehabilitació i actuacions urbanes, per tal de cobrir esta despesa municipal. Rodríguez recordava que la Generalitat ja es va fer càrrec de 700.000 dels 910.000 euros que va costar la primera fase, i que la idea “és seguir fent el màxim d’inversions amb el mínim cost possible per a l’Ajuntament”.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí