El programa ‘Ocupa’t des de la igualtat’ ha format laboralment a 19 dones amb dificultats d’inserció laboral

0
1407
L'alcalde de Sagunt, Darío Moreno, durant la reunió telemàtica.

El Departament de Promoció Econòmica les ha incloses en la seua base de dades per si detecta necessitats laborals en les empreses que encaixen amb el seu perfil professional

Aquest dimarts ha tingut lloc una jornada de seguiment que posa fi al programa ‘Ocupa’t des de la igualtat’. Este programa, promogut per l’Institut de la dona i per a la igualtat d’oportunitats, s’ha desenvolupat a Sagunt a través de la delegació de Promoció Econòmica i ha sigut cofinançat pel Fons Social Europeu a través del Programa Operatiu “Inclusió social i de l’economia social (POISES) 2014-2020. Està dirigit a dones amb especials dificultats per a la seua inserció laboral i té com a objectius incrementar l’ocupabilitat de les dones, millorar les seues expectatives i la seua qualitat de vida a través del seu desenvolupament personal i d’una millor qualificació per a l’ocupació. També van col·laborar els departaments municipals de Serveis Socials i Igualtat en el procés de selecció de les participants.

L’alcalde de Sagunt i regidor de l’Àrea d’Igualtat, Darío Moreno, ha destacat el treball de les institucions públiques perquè les dones tinguen més oportunitats: «Hui finalitzem este programa que ha buscat millorar l’ocupabilitat i la qualificació de les dones. Un col·lectiu que encara, hui dia, continua patint nombroses bretxes, continua patint un mercat laboral més precari i continua tenint més problemes per a poder accedir a determinats llocs de treball».

L’alcalde ha afegit que per això «és importantíssim que les institucions públiques continuem treballant per a assegurar eixa igualtat d’oportunitats. Mentre continuen existint eixes bretxes és imprescindible que posem en marxa programes com este per a donar eixes oportunitats, eixes habilitats, eixes qualificacions a totes les persones i particularment a les dones que dia a dia continuen patint discriminacions en el nostre mercat laboral».

Un total de 19 dones han rebut formació sobre autoocupació i emprenedoria, alfabetització digital, tècniques d’atenció al client, manipulació de productes frescos i tècniques administratives, que han inclòs formació pràctica en empreses.

Totes les participants estan incloses en la base de dades de persones ateses per Promoció Econòmica per si es detecten en les empreses determinades necessitats laborals que encaixen amb el seu perfil professional.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí