El president Ximo Puig anuncia que hi haurà Parc Sagunt III

0
3300
Imatge de Parc Sagunt II.

En febrer la Generalitat va adquirir 5,6 milions de metres quadrats de sòl industrial, que ha estat una «peça clau» en la decisió de Volkswagen per la possibilitat d’utilitzar el terreny «amb rapidesa»

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha avançat que hi haurà una tercera ampliació de sòl industrial en Parc Sagunt i ha defensat que el govern valencià «ha estat on havia d’estar» perquè el Grup Volkswagen trie la capital del Camp de Morvedre per a instal·lar la seua planta de bateries.

Així ho ha argumentat Puig en la roda de premsa posterior a la Comissió Interdepartamental, on ha reivindicat que en el moment que van arribar a la Generalitat, en 2015, Parc Sagunt estava «inactiu i amb molt poques empreses» i que, en col·laboració amb el Govern d’Espanya, es va decidir «començar a treballar» per a anar «més enllà» i reinvertir els ingressos del polígon en l’ampliació de Parc Sagunt II.

De fet, a final de febrer la Generalitat va aprovar el ‘Projecte d’Expropiació per Taxació Conjunta dels terrenys de Parc Sagunt II’ pel qual l’administració va adquirir 5,6 milions de metres quadrats de sòl industrial. Aquesta disponibilitat es considera una «peça clau» en la decisió de l’empresa alemanya, a causa de la possibilitat d’utilitzar el terreny «amb rapidesa»

Puig a més ha remarcat que «en tot moment» ha tingut la «convicció clara» que el Govern «no anava a dificultar» la instal·lació a Sagunt de Volkswagen sinó «tot el contrari». De fet, ha remarcat la «col·laboració directa» de l’executiu central, el ministeri d’Indústria i la ministra, Reyes Maroto, i ha agraït la «confiança» per a «determinar aquest escenari en què finalment era l’empresa qui havia de decidir».

El president ha negat cap «favor polític» del Govern a la Generalitat i ha indicat que l’executiu central ha generat «un entorn favorable a través del Perte per a aquesta inversió». La Generalitat, per part seua, ha generat «estabilitat, seguretat jurídica i diàleg social», així com «optimitzar la capacitat de gestió».

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí