El president provincial del PP haurà de tornar part del seu sou com alcalde de Gavarda per incomplir la dedicació exclusiva

0
1347
Vicente Mompó, alcalde de Gavarda i president provincial del PP.

Segons l’Agència Valenciana Antifrau Vicente Mompó “va exercir simultàniament una activitat privada no marginal” amb la seua empresa mentre tenia la dedicació exclusiva d’alcalde

Vicente Mompó haurà de tornar part del seu sou com a alcalde de Gavarda, càrrec per al qual tenia dedicació exclusiva, ja que el va cobrar indegudament perquè també treballava amb la seua empresa.

Així ho ha avançat eldiario.es que explica que el també president provincial del PP de València va cobrar 202.659 euros entre el 2012 i el 2019, com a alcalde de Gavarda amb dedicació exclusiva, però que alho`ra formava part la mercantil Gestió i Serveis Mompó Aledo SL, que a més va obtindre contractes per almenys 235.905 euros de diversos consistoris de divers color polític de la comarca de la Ribera Alta.

L’Agència Valenciana Antifrau (AVA) va iniciar una investigació sobre la incompatibilitat de Mompó, i en la seua resolució de conclusió actuacions que ha avançat eldiario.es Antifrau demana a l’Ajuntament de Gavarda, del qual Mompó continua sent primer edil, que revise d’ofici l’aprovació de les nòmines percebudes durant dues legislatures, pel fet de considerar-les causa de nul·litat de ple dret.

Mompó va crear la seua empresa amb set empleats i domiciliada a Alberic fa set anys. Durant el tràmit d’audiència, Mompó va comparéixer en la seu d’Antifrau i va voler derivar responsabilitats al·legant que “no va ser informat degudament per part dels serveis jurídics municipals” davant la presa de possessió sobre la necessitat d’obtindre una declaració formal de compatibilitat.

No obstant això, l’interventor de l’ajuntament, requerit per l’AVA, assegura que en el consistori “no s’han aprovat directrius per escrit en matèria d’informació i assessorament legal als càrrecs electes de la corporació” sobre l’aplicació i el compliment del règim d’incompatibilitats després de la publicació de les declaracions dels edils a l’inici de cada legislatura. A més, abunda l’interventor, no consta “cap directriu per escrit sobre aquest tema, ni comunicació o notificació dirigida als càrrecs electes” en matèria d’incompatibilitats.

“Tampoc es va notificar als regidors cap mena d’instrucció per escrit, sinó que es va comprovar que tots i cadascun hagueren presentat les declaracions corresponents de béns i causes de possible incompatibilitat”. És a dir, que l’interventor es limita a comprovar que les declaracions es van presentar, però en cap cas en contrasta el contingut.

Antifrau considera que Mompó “va exercir simultàniament una activitat privada no marginal” mentre tenia la dedicació exclusiva. “Aquesta activitat no es va posar en coneixement del ple, no va sol·licitar ni va obtindre declaració d’incompatibilitat, i això és preceptiu”, afig la resolució de l’AVA.

El líder del PP a la província de València no va presentar al·legacions, però sí el consistori del qual és alcalde. Així doncs, l’ajuntament coincideix “plenament” amb les conclusions d’Antifrau. La situació d’incompatibilitat, assenyala, “de manera immediata s’hauria esmenat” si hagueren rebut un requeriment durant les dues legislatures anteriors. “Si bé”, afig, “com que es va comunicar la situació el 2021, ja no e possible esmenar aquesta situació” ja que Mompó no té ara com ara dedicació exclusiva. “El transcurs del temps i el canvi de la situació del senyor alcalde, ha ‘resolt’ aquesta situació d’incompatibilitat”, postil·la.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí