El president del Levante UD exposa la seua gestió del club esportiu en les trobades empresarials de COEVAL

0
526
Quico Catalán ha regalat una samarreta del Levante UD a COEVAL

Quico Catalán explica com al setembre de 2010 va traure al club del concurs de creditors en el qual havia entrat al juliol de 2008

El President del Levante UD Quico Catalán ha participat en les Trobades Empresarials que organitza la Confederació Empresarial de la Vall d’Albaida (COEVAL). La Trobada Empresarial de COEVAL amb Quico Catalán celebrat a Ontinyent ha comptat amb l’assistència d’una destacada representació de l’empresariat comarcal, així com de l’Alcalde i del Regidor d’Esports d’Ontinyent, Jorge Rodríguez i Oscar Borrell respectivament.

Quico Catalán, que es llicenciat en Econòmiques a la Universitat de València, va exposar en la seua intervenció el seu model de gestió empresarial al capdavant d’un club esportiu amb més de 110 anys d’història que hui és Societat Anònima Esportiva(SAD) i que empresarialment ha sigut capaç d’alçar-lo després d’estar a la vora de la desaparició, superant un concurs de creditors i fent créixer la seua massa social significativament. Quico Catalán entén que com a president del Levante Unión Deportiva SAD ha de gestionar un sentiment molt arrelat entre els seus simpatitzants que va nàixer en els poblats marítims de València i que l’ha de fer amb criteris empresarials per a poder fer-ho sostenible en el temps. Precisament en aqueixos poblats marítims de València origen del club té previst realitzar un dels seus importants projectes de futur: la nova Ciutat Esportiva del Levante.

Quico Catalán va accedir a la presidència del Levante UD al gener de 2010, encara que des d’abril de 2009 ja formava part de l’organigrama com a director general. La seua trajectòria professional anara dels despatxos del món del futbol s’ha desenvolupat en diferents empreses des de l’any 2002 fins al 2006 quan va iniciar una marxa empresarial en solitari, exercint d’assessor i consultor d’empreses.

Al setembre de 2010 va traure al club del concurs de creditors en el qual havia entrat al juliol de 2008 sense haver de desprendre’s del seu patrimoni, ni de l’estadi, ni de la seua Ciutat Esportiva a Buñol. En 2014 es produeix el refinançament per als pròxims 20 anys de dos crèdits d’un total de 17 milions d’euros que vencien en 2015, que deixen ordenada el deute.

El club ha ingressat més de 77 milions d’euros amb el traspàs de futbolistes i malgrat això sota la seua presidència viu el millor moment esportiu de la seua història en haver encadenat diverses temporades en primera divisió i fins i tot haver jugat competició europea. En l’aspecte econòmic ha donat superàvit en tots els exercicis des de la seua arribada. La gestió va provocar l’interés d’un empresari estatunidenc que va fer, en l’estiu de 2015, una oferta per a la compra del 72% de les accions del club per 56 milions d’euros, excloent patrimoni, que no va ser estimada pel patronat de la Fundació del club que és propietària majoritària del club i que es manté per això amb capital valencià.

En l’aspecte social el club va passar de tindre en la temporada 09-10 un total de 3.600 abonats a sumar aquesta temporada, la 19-20, un número rècord en la seua història: 22.569. A més el club té un important vessant social que acrediten la importància que els valors tenen per a aquest: va ser un dels pioners del futbol femení espanyol i compta amb un equip femení en la màxima categoria del futbol espanyol, té una destacada escola de futbol que culmina amb un equip filial en segona B i sosté altres seccions com les d’hoquei en cadira de rodes elèctrica, Levante EDI (escola de discapacitats intel·lectuals), Levante PC (Paràlisi cerebral), handbol, futbol sala, futbol platja i running.

Després de la seua intervenció es va dur a terme un interessant col·loqui en relació amb les qüestions exposades pel President del Levante, qui en finalitzar el mateix hizó lliurament de sengles samarretes del club a COEVAL i al Ajuntament d’Ontinyent.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here