El Premi de Poesia Francisco Brines d’Oliva rep més de mil originals en la seua primera edició

0
622
Oliva
Francisco Brines, poeta d'Oliva.

La Fundació Francisco Brines ha informat que el passat dilluns, 22 de març, es va tancar el termini per presentar obres al I Premi Internacional de Poesia Francisco Brines, que organitza la fundació amb el patrocini de la Generalitat Valenciana i l’ajuntament d’Oliva.

En aquesta primera convocatòria, segons indiquen, s’han rebut fins a 1.300 originals, la majoria dels quals procedeixen de diferents punts de l’Estat (Madrid, Andalusia, Catalunya) i de l’Amèrica Llatina (Cuba, Mèxic, Argentina), tot i que també n’hi ha de poetes locals, i fins i tot d’autors hispans que s’han presentat des dels Estats Units o els països nòrdics.

La directora de la fundació, Àngels Gregori, ha valorat molt positivament l’alta participació i les procedències tan diverses dels manuscrits, ja que “l’interés que han despertat els premis arreu del món mostren la projecció internacional de la figura i obra de Francisco Brines”.

Ara seran dos jurats diferents qui decidiran els guanyadors en les dues categories a concurs. Les obres en castellà seran valorades per l’escriptor i periodista Fernando Delgado, els poetes Carlos Marzal i Vicente Gallego, la directora de l’Institut Cervantes de Nàpols, Luisa Castro, i l’editora Silvia Pratdesaba. En la modalitat valenciana, la decisió recaurà sobre els poetes Enric Sòria, Marta Pessarrodona i Àngels Gregori, la crítica literària Marta Nadal, i l’editor Manuel Borràs. En tots dos casos, el jurat estarà presidit de manera honorífica pel president de la Generalitat, Ximo Puig, i Francisco Brines. El veredicte es farà públic en un acte a celebrar pròximament a Oliva. L’editorial Pre-Textos publicarà les dues obres guardonades, que obtindran un premi de 6.000 euros cadascuna.

D’altra banda, el passat diumenge 21 de març, el Ministeri de Cultura va celebrar el Dia Mundial de la Poesia amb la difusió d’un vídeo de Francisco Brines recitant el seu poema ‘Cuando aún soy la vida’. La felicitació virtual del ministeri va sumar les paraules del seu titular, José Manuel Rodríguez Uribes, i de la directora general del Llibre i Foment de la Lectura, María José Gálvez.

Per a vore les notícies més destacades de hui, punxa ací

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here