El Premi de Literatura Eròtica de la Vall d’Albaida torna a ser anual

0
695
Imatge de la gala 2015 del premi
Imatge de la gala 2015 del premi

Amb la convocatòria de la 22a edició del Premi de Literatura Eròtica de la Vall d’Albaida, el certamen literari recupera el seu caràcter anual, amb la qual cosa quedarà en una anècdota que no es convocara en 2014. Amb una novetat afegida: el premi es lliurarà a la tardor. Com assenyala el president de la Mancomunitat, Vicent Gomar, «hem fet tot el possible per a recuperar l’anualitat d’una cita cultural i un premi únic a nivell nacional que ens projecta en tot l’àmbit lingüístic», una reclamació que havien fet nombrosos agents socials i culturals de la comarca com el col·lectiu d’escriptors Renadiu, l’IEVA o l’AELLC.

Els autors podran presentar els seus oringals, amb un mínim de 50 fulls a doble espai, abans del 25 juliol per a optar als 4.000 euros de premi i la publicació en la col·lecció l’Eclèctica de Bromera. El jurat el formen el guanyador de l’any passat, l’albaidí Josep Penadés que en breu presentarà Deliri; Alfred Aranda, representant de Bromera; Enri Mollà, anomenada per la Coordinadora en Defensa i Ús del Valencià; Joan Torró, nomenat per l’Institut d’Estudis de la Vall d’Albaida; i el president de la Mancomunitat o persona en la qual delegue.El conseller de Cultura, Fede Vidal, ha explicat que «hem volgut comptar amb un jurat on tingueren cabuda també els representants d’algunes de les associacions que promouen dia a dia la llengua i la cultura en la nostra comarca».

Al llarg d’aquest anys, són més de vuitanta els membres que n’han format part del jurat entre els quals escriptors (com Ferran Torrent, Isabel-Clara Simó, Josep Piera, Carme Riera, Pasqual Alapont, Maria de la Pau Janer o Francesc Bodí), periodistes (Rosa Solbes, Martí Domínguez o Emili Piera) o el desaparegut director de cine José Luís García Berlanga.

Dos guanyadors han repetit triomf al llarg de les vint-i-una edicions. Es tracta de Josep Maria Morreres (el 1994 amb ‘Cinc lais’ i el 2002 amb ‘Anàlisi’) i Joan Olivares (natural de la comarca), que va guanyar el 1997 amb ‘Dies de verema’, obra que va iniciar la seua premiada trajectòria com a escriptor, i el 2007 amb ‘Pell de pruna’. A més, tres obres conjuntes han aconseguit el guardó: el 2005, el2006 i el 2010 la novel·la guanyadora va estar escrita a quatre mans. Es tracta de ‘Mugrons de titani’, de Salvador Macip i Sebastià Roig, ‘L’oracle imminent’, de Toni Ibàñez i Emma Piqué i ‘Somiant amb Aleixa’ de l’ollerià Francesc Mompó i Mercè Climent.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here