El Pregó, l’Esmorzar de la Llàgrima i els Cap d’Esquadra infantils, preparen les Festes d’Ontinyent

0
976
Manuel Palomar va fer el Pregó de Festes
Manuel Palomar va fer el Pregó de Festes

Durant els últims dies Ontinyent està vivint els actes previs a la setmana gran de les Festes de Moros i Cristians. Així dissabte va tindre lloc l’acte del Pregó que enguany va estar a càrrec del rector de la Universitat d’Alacant, i ontinyentí fester de la comparsa Chanos, Manuel Palomar, qui va destacar l’especial paper que tindran les dones en les festes d’enguany.

Així Palomar va recordar que els dos bàndols, moro i cristià, estaran capitanejats per primera volta per dos dones: María Peiró González, de la comparsa Cruzados, i Laura Gramage Castelló dels Benimerins, ambdues pertanyents a la tercera generació de les seues respectives famílies en ostentar el càrrec. Aquest també serà el primer any en el que una dona dirigisca la marxa mora ‘Ximo’ en l’entrada de bandes de música, la bocairentina Maria Pilar Vañó Bacete, professora de direcció d’orquestra en el Conservatori Superior de València.

Abans de la intervenció de Palomar, va estar precisament el president, José Rafael Sanchis, qui es va dirigir als presents, donant pas a un espectacle de teatre i dansa al qual es feia una recreació històrica del paper de la ciutat durant el Trienni Liberal. Amb música composada per l’ontinyentí Vicente Gabriel Casanova i amb l’actuació el Ballet Ópera, es va traslladar als assistents al temps del regnat de Ferran VII i al període transcorregut entre 1820 i 1823, en el que la ciutat d’Ontinyent va ser testimoni dels canvis polítics d’aquest període.

Imatge de l'Esmorzar de la Llàgrima
Imatge de l’Esmorzar de la Llàgrima

Esmorzar de la Llàgrima

Diumenge al matí l’Esmorzar de la Llàgrima va posar el punt del record als festers que han faltat durant l’últim any. En un acte en al que van assistir vora 300 persones l’alcalde d’Ontinyent va manifestar que «tenim el repte d’omplir el buit dels qui ja no estan. I vos demane que aquest espai a les comparses l’ompliu aportant intensitat, alegria i força a la festa, perquè aquest serà el millor homenatge que els podem fer».

L’acte va estar precedit per una missa a l’ermita de Santa Anna en sufragi pels festers difunts, on molts dels presents es van emocionar i no van poder reprimir les llàgrimes en rememorar la passió per la festa de Manolo Torró, Rafa Nadal, Ramón Gramage, Juan Tormo, Miguel Micó, Enrique Coll, Ramón Soriano, Vicente Bernabeu, Salvador Pla, Gonzalo Mollá, Jesús M. Sanz, Francisco Penadés, Roberto Belda, Enrique Mora, Juan Carlos Bonet, Manuel Vazquez, José Donat, Javier Pastor, Ricardo Garcia i José Maria Martí.

En l’acte, acompanyat en tot moment per la música de la Agrupació Musical Ontinyent, l’Alcalde i el President de Festes van imposar insígnies als càrrecs de les festes d’enguany (capitans, ambaixadors, banderers i primers trons), repartint-se també distincions als festers que s’han fet mereixedores d’un reconeixement públic a proposta de la Junta de Festes o de les pròpies comparses. D’aquesta manera, han rebut les insígnies de plata (persones amb 65 anys d’edat o més i 50 com a festers) al fester de la comparsa Cruzados Salvador Terol; els Moros Espanyols Manuel Gramage i Rafael Albuixech, el Berberisco Rafael Torró o els Chanos, Gonzalo Beneyto, Rafael Navarro i Enrique Donat. A més a més es van donar medalles de primers Primer Trons d’Honor a proposta de la comparsa Fontanos a José Moscardó; i a proposta del President de Festes, al Moro Marino Rafael Sais, i al Mariner Robert Sisternes.

Imatge del concurs de caps d'esquadra infantils
Imatge del concurs de caps d’esquadra infantils

Caps d’Esquadra infantils

Els joves Jaume Guerola Lara, de la comparsa Contrabandistes, pel bàndol cristià, i Laura Revert Fernández, de la comparsa Mossàrabs, pel bàndol moro, van ser anit els guanyadors del 32é Concurs Infantil de Caps d’Esquadra que organitza la Societat de Festers del Santíssim Crist de l’Agonia d’Ontinyent. L’acte va tenir lloc a la Plaça Major de la ciutat, plena de gom a gom de públic. Entre els presents, junt a l’alcalde, Jorge Rodríguez, els regidors del Govern d’Ontinyent, així com el president de la Societat de Festers.

 

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí