El PP reclama un servei de radioteràpia a l’hospital de Xàtiva per evitar llargs desplaçaments

0
2670
Imatge de la visita de Vicente Mompó a l'Hospital Lluís Alcanyís de Xàtiva.

El PP introduirà una esmena en els Pressupostos de la Generalitat perquè es contemple la instal·lació d’aquest servei

El president provincial del PP de València, Vicente Mompó, ha exigit hui a Xàtiva que es contemple de manera urgent la instal·lació d’un equip de radioteràpia a l’Hospital Lluís Alcanyís de Xàtiva, on actualment es troba situat el servei d’Oncologia, “per a evitar llargs desplaçaments als malalts oncològics de quatre comarques”.

Mompó ha lamentat que “en l’actualitat els pacients han de desplaçar-se l’Hospital d’Alcoi o a l’Hospital General de València per a rebre el tractament de radioteràpia” amb el consegüent trastorn tant per a ells com per als seus familiars.

El PP presentarà una esmena durant el tràmit parlamentari en les Corts Valencianes per a reclamar la instal·lació d’aquest servei i realitzarà mocions en tots els ajuntaments dels municipis compresos en el departament sanitari Xàtiva-Ontinyent.

Aquest àrea sanitària –que inclou les comarques de La Costera, La Vall d’Albaida, La Canal de Navarrés i part de la Ribera Alta– dóna cobertura en l’actualitat a 185.000 habitants dels quals el 58% són dones i amb una característica demogràfica com és l’envelliment de la població aguditzat en els últims 10 anys.

Per a atendre aquesta població hi ha dos hospitals comarcals. Un és el Lluís Alcanyís de Xàtiva, amb un total de 280 llits, i el segon és l’Hospital General d’Ontinyent, amb 38 llits, “la qual cosa resulta sens dubte insuficient”, ha explicat Mompó.

Les malalties oncològiques són la primera causa de mort entre els homes de més de 65 anys d’edat i la segona en dones del mateix segment d’edat en el departament sanitari Xàtiva-Ontinyent.

Per tot això, Vicente Mompó ha insistit en la “necessitat de donar una solució als ciutadans que viuen en aquesta àmplia zona de la nostra província i que no disposen d’un servei sanitari com la radioteràpia sense haver de realitzar llargs desplaçaments que es fan més complicats pels efectes secundaris que tenen aquests tractaments”.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here