El PP perd majories absolutes a Canals i el Genovés, i cauen els grups progressites a la Font de la Figuera

0
479
L'alcalde del Genovés, Emilio Llopis, ha perdut la majoria absoluta del PP
L’alcalde del Genovés, Emilio Llopis, ha perdut la majoria absoluta del PP

A la comarca de la Costera han hagut canvis significatius a localitats com Canals, l’Alcúdia de Crespins, el Genovés o Moixent on Ricardo Cardona, Javier Sicluna, Emilio Llopis i Vicente Dubal han perdut la majoría del PP a ambdues localitats. Per l’altra banda a també ha perdut la majoria absoluta el govern en coalició progressista de la Font de la Figuera de PSPV i Compromís.

Entre els governs que es mantenen estan els de Novetlè, Torrella i la Granja de la Costera en mans del PSPV, o la Llosa de Ranes en les del PP d’Evarist Aznar.

En global destaca que a la comarca menys de la meitat de les localitats tenen majories absolutes d’un sol partit (9 de 19). Així el PSPV ha aconseguit 9 victòries, 5 amb majoria absoluta (la Granja de la costera, Novetlè, Torrella, Vallada i Vallés), mentre a altres 4 ha sigut en minoria: al Genovés on necessitarà pactar amb Compromís; a Moixent on podrien pactar PP i Ciudadanos; Rotglà i Corberà on també necessitarà a Compromís; i a Xàtiva on també necessitarà com a mínim amb Esquerra Unida, i opcionalment també amb Compromís.

Per la seua part el PP ha guanyat a 6 localitats, però sols conserva 2 majories absolutes (a Etubeny i la Llosa de Ranes), i en altres 4 està en minoria: a l’Alcúdia de Crespins poden pactar PSPV i Compromís; a Canals hi ha un mosaic de formacions on caldran moltes converses; a la Font de la Figuera, on necessitaria el suport de Ciudadanos; i a Montesa on podrien pactar PSPV i Compromís.

Esquerra Unida ha guanyat a Barxeta, aperò en minoria, on necessitarà pactar amb Compromís. Ciudadanos ha debutat amb majoria absoluta a Llanera de Ranes. I els independents d’ACCEDE a Cerdà han guanyat amb majoria absoluta i ALPF necessitarà el suport de PP o PSPV. Compromís no ha guanyat a cap localitat de la Costera.

Pel que fa al número de regidors totals el PP ha obtingut 66 actes, seguit de prop pel PSPV amb 64 representants, Compromís20 regidors, Esquerra Unida 12, Ciutadans en té 8 i les diferents agrupacions independents 16.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here